UBER – Extra εισόδημα γράφοντας.. χιλιόμετρα!!

1
1262

UBER – Extra εισόδημα γράφοντας.. χιλιόμετρα!!

Η Uber είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία έχει σκοπό την ευκολότερη μετακίνηση των ανθρώπων σε αστικά κέντρα, σε 539  πόλεις παγκοσμίως μέχρι στιγμής. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή εξοικονομόυνται χρήματα στον πελάτη και δημιουργείται ένα extra εισόδημα για τον οδηγό.Υπάρχουν 3* υπηρεσίες που προσφέρονται:uberX,uberTAXI,uberBLACK. Εμείς θα ασχολιθούμε με την uberX.  Το μοναδικό αρνητικό θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ότι χρειάζεται internet για να χρησιμοποιηθεί οπότε στη συνέχεια θα αναφερθούν τα θετικά που προσφέρει.

 1. Είναι γρήγορο και εύκολο καθώς λειτουργεί με ένα πάτημα. Ο οδηγός γνωρίζει ακριβώς που θα πάει και εσείς απλά μπαίνετε στο όχημα. Επίσης η διαδικασία πληρωμής είναι εύκολη καθώς πληρώνεται το ποσό που εκ των προτέρων γνωρίζεται μέσω κάποιας κάρτας.
 2. Ο πελάτης έχει την δυνατότητα καθημερινών μετακινήσεων ακόμη και για διασκέδαση και χωρίς να χρειάζεται κράτηση.
 3. Υπάρχουν κυρίως οικονομικά αυτοκίνητα αλλά και πολυτελή αναλόγως την προτίμηση του πελάτη.
 4. Η εφαρμογή λειτουργεί 24/24h και 7/7d.
 5. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι στέλνετε Amber Alert  σε όλους τους κοντινούς οδηγούς. Όλοι οι οδηγοί ακολουθούν τα ίδια πρότυπα σεβασμού, ευθύνης και ευγένειας.
 6. Ως οδηγός μπορεί ο καθένας να εργάζεται όσο αυτός επιθυμεί(π.χ. 10h την εβδομάδα) δημιουργώντας ένα extra εισόδημα.
 7. Με την εφαρμογή αυτή, όπου χρησιμοποιείται μειώνονται τα τροχαία λόγω μέθης καθώς πιθανώς μεθυσμένοι οδηγοί επιλέγουν την Uber για την επιστροφή στην κατοικία τους, όπως και οι συλλήψεις για αλκοόλ. Π.χ. Στην Καλιφόρνια μειώθηκαν 6.5% τα τροχαία μέθης και 10% οι συλλήψεις για αλκοόλ.
 8. Λειτουργία Uberpool. Με την λειτουργία αυτή δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να πάρει επιπλέον συνεπιβάτες σε περίπτωση που κάποιος πελάτης βρίσκεται εντός της προγραμματισμένης διαδρομής. Εδώ έχει μεγαλύτερο κέρδος ο οδηγός αλλά και ο πελάτης καθώς γίνεται επιμερισμός χρέωσης με τον συνεπιβάτη.
 9. Χάρη στην Uber γίνονται λιγότερα μίλια,υπάρχει χαμηλώτερη κατανάλωση καυσίμων και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, οπότε μπορούμε να πούμε πως γίνεται και καλό στο περιβάλλον.
 10. Όλες οι νόμιμες φορολογικές επιβαρύνσεις(όπως ΦΠΑ), συμπεριλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασης που πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας uberX στην Ελλάδα, ενώ οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εκδίδουν ηλεκτρονικές αποδείξεις λιανικής και τιμολόγια.
 11. Ο πελάτης γνωρίζει εκ των προτέρων τον χρόνο αναμονής, το μέγεθος της της διαδρομής, τα χρήματα που οφείλει καθώς και τα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος. Προφανώς και δεν χρειάζεται ο πελάτης να έχει μετρητά και κατά την άφιξή του και θα πρέπει να στείλει βαθμολογία για τον οδηγό.
 12. Ακόμη ο πελάτης έχει την δυνατότητα να κάνει ¨Αποστολή κατάστασης» σε όποιον επιθυμεί, πιθανώς σε φίλο/συγγενή όπου και κατευθύνεται και με την δυνατότητα αυτή θα γνωρίζει ο άλλος την ακριβή ώρα άφιξής του.
 13. Τέλος οι οδηγοί προφανώς και έχουν δώσει όλα τα απαραίτητα. Π.χ. άδεια οδήγησης, αριθμό κυκλοφορίας, απόδειξη ασφάλειας κτλ.
 • Βήματα εγγραφής οδηγού.
 1. Online εγγραφή στο Uber όπου αναφέρει ο οδηγός λίγα για τον εαυτό του και το όχημά του.
 2. Αποστολή μερικών εγγράφων. Δίπλωμα οδήγησης,άδεια κυκλοφορίας,ΑΦΜ και τις απαραίτητες πληροφορίες για να ξεκινήσει.
 3. Μόλις εγγριθεί το αίτημα η Uber παρέχει οτιδήποτε θα χρειαστεί κατά τις διαδρομές.

*Στην uberX μπορούν να εγγραφούν οι μη επαγγελματίες. Αναφέρεται δηλαδή σε κατόχους διπλώματος με καθαρό οδηγικό μητρώο και προσωπικής ασφάλειας,ηλικίας άνω των 21 ετών, με οποιοδήποτε τετράθυρο όχημα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους σε καλή κατάσταση.Στην uberTAXI εγγράφονται αδειοδοτημένοι οδηγοί ταξί. Οπότε αφορά οδηγούς με άδεια από τις δημόσιες αρχές για οδήγηση ταξί και κατόχους σχετικού οχήματος. Η uberBLACK είναι για πολυτελείς μετακινήσεις. Χρησιμοποιείται από σωφέρ με επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και προσωπική ασφαλιστική κάλυψη με όχημα τύπου μαύρο sedan ή SUV που μπορεί να φιλοξενήσει απο 4 έως 6 επιβάτες.

1 ΣΧΟΛΙΟ