Blockchain: Δημιουργώντας προσωπικές, χωρίς Λογοκρισία πλατφόρμες Social Media

1
1557

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν υποσχεθεί στους καταναλωτές μια πλατφόρμα χωρίς λογοκρισία. Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram σχεδιάστηκαν ως μέσο για την άμεση αλληλεπίδραση των καταναλωτών. Ωστόσο, η υπόσχεση δεν τηρήθηκε. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές ως προς το υλικό που μπορεί κάποιος να αναρτήσει , τόσο εσωτερικά όσο και μέσα από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι επίσης μια σημαντική ανησυχία,καθώς οι χρήστες έχουν μάθει ότι τα κοινωνικά μέσα με τη χρήση περιεχομένου προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε traffic και ως αποτέλεσμα το κέρδος. Αντί για προστασία των καταναλωτών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δυνατότητα να “εκπορνεύουν” την ιδιωτικής σας ζωής, στους διαφημιστές, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας της πλατφόρμας. Οι χρήστες δεν έχουν πλέον τον έλεγχο στο ποιος βλέπει το περιεχόμενό τους ή πώς θα αποτιμηθεί σε χρήμα.

Και τα δύο αυτά προβλήματα προκαλούνται από την κεντρική φύση των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτυωσης. Επειδή αυτές οι πλατφόρμες έχουν γίνει εταιρικοί γίγαντες, η δομή τους παρέχει ένα ενιαίο χώρο όπου τα δεδομένα για τους χρήστες εύκολα δέχονται μόχλευση και λογοκρισία.

Καταπολέμηση των γιγάντων

Η τεχνολογία του Blockchain είναι μοναδικά σχεδιασμένη για την καταπολέμηση και των δύο αυτών ζητημάτων. Με την αποκέντρωση των εταιριων κοινωνικής δικτύωσης, αφαιρεί και τον υπεύθυνο για λογοκρισία και διαρροές σε προσωπικά δεδομένα

the-most-epic-of-fights-godzilla-versus-8-giant-movie-monsters-5.jpg

Με το αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν άμεσα μεταξύ τους, καθώς οι πληροφορίες μεταφέρονται μέσω του Blockchain, το καθιστά απολύτως ασφαλές, εξαλείφοντας τα θέματα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Μία εταιρεία, η Steemit είναι η δημιουργία μιας αποκεντρωμένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες κερδίζουν χρήματα, μοιράζοντας το υλικό τους.

Το Blockchain στην οικονομία

Το Blockchain είναι το πρώτο αποκεντρωμένο πώς μπορούμε να μην το προσέξουμε? Οι διαφημιστικές εταιρείες, ιστοσελίδες, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διψάνε για traffic, προκειμένου να απογείωση τα έσοδα τους, ενώ οι χρήστες έχουν μείνει με ελάχιστες επιλογές για κέρδος απο το περιεχόμενό τους.
H τεχνολογία Blockchain μπορεί να προσφέρει μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα. Με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και όχι μέσω μιας κέντρικης “εξουσιας”, πλατφόρμες όπως το WildSpark.me από Synereo.

Το Blockchain στο ψηφιακο εγκλήμα

high.jpg

Το τελευταίο στοιχείο της ιδιωτικής ζωής και αντίστασης της λογοκρισίας που πρέπει να εξεταστεί είναι το ψηφιακό έγκλημα. Ενώ πολλοί χρήστες απλά αναζητούν ένα σύστημα που τους επιτρέπει να δημοσιεύσουν και να μοιραστουν το υλικο τους χωρίς λογοκρισία, άλλοι μπορεί να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για εγκληματική δραστηριότητα
Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι πραγματικοί και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχοθμ γίνει μια τεράστια κινητήρια δύναμη της εγκληματικής δραστηριότητας. Ένα εντυπωσιακό 81% των εγκλημάτων διαδικτύου λαμβάνουν χώρα μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, ενώ η τεχνολογία Blockchain αποκλείει την λογοκρισία χωρίς απόσπαση περιεχομένου απο τους χρήστες, επιτρεπει την δόμηση συστηματων επιβραβευσης μέσα από τις πλατφόρμες social media μπορεί να λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο. Χρησιμοποιώντας cryptocurrencieς για να ανταμείψει «καλο» περιεχομενο και να αφαιρέσει το «κακο» περιεχομενο, πλατφόρμες όπως το Steemit, το onG.social και το WildSpark μπορεί απλά δημιουργήσουν κανόνες μέσα από τα σχόλια των χρηστών.

Και οι δύο πλατφόρμες χρησιμοποιούν cryptocurrencies (OnG εχει το onGCoin, WildSpark εχει το AMP), προκειμένου να διαχειριστεί το περιεχόμενο. Αυτό το σύστημα ανταμοιβής για την ποιότητα περιεχόμενου θεωρεί ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στην πλατφόρμα δεν είναι κλέφτες ή έμποροι ναρκωτικών, και ως εκ τούτου θα αυτορυθμιστή η πλατφόρμα εσωτερικά.

Αυτή η λύση έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την ψεύτικη είδηση και το ηλεκτρονικό έγκλημα. Ωστόσο, ακόμη και αν η αυτορυθμιστήκη μέθοδος αποτύχει, το κλείσιμο των AlphaBay και SilkRoad από τις αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να μας πει ότι ακόμα και το πιο ασφαλές συστήματα μπορεί τελικά να είναι ραγισμένα, όταν οι επαρκείς πόροι ασκήσουν δύναμη σε ένα στόχο.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here