Επενδυτές Bitcoin: Ιστορίες Επιτυχίας

1
1198

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 σημειώθηκε ιστορική άνοδος του Bitcoin, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον αναλυτών, χρηματιστών αλλά και απλών επενδυτών.

Συνοπτικά σημειώνεται ότι την περίοδο αυτήν, οι τιμές αυτού του στοιχείου (asset) σημείωσαν άνοδο από 1.000 σε 3.000 δολάρια, για να σταθεροποιηθούν τελικά τον Ιούνιο στα $2,500. Ο κύκλος φαίνεται να μην έχει τελειώσει, μιας και η επικεφαλής τεχνικής ανάλυσης της Goldman Sachs προβλέπει πως μετά από μία σύντομη πτώση της τάξεως του 25% (την οποία διανύουμε αυτήν την στιγμή), θα σημειωθεί νέο ρεκόρ τιμών που δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί στα $3.915.

Με άλλα λόγια, επενδυτικά μιλώντας, τα bitcoins και κατ’επέκτασην το μεγαλύτερο μέρος του τομέα των κρυπτονομισμάτων, είναι μία επένδυση πολλά υποσχόμενη ακόμα και όταν αναφερόμαστε στο μέλλον.

Η μέχρι τώρα πορεία του στοιχείου είναι εκπληκτική και μάλιστα γι’αυτούς που κέρδισαν πραγματικά εκατομμύρια στάθηκε έως και σωτήρια. Για εσάς τους πιο δύσπιστους, πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα ανθρώπων που πλούτισαν κάνοντας τη σωστή επενδυτική κίνηση στην πιο κατάλληλη στιγμή:

Έρικ Φίνμαν

Ο Έρικ σταμάτησε το σχολείο στα 15 του και για λόγους που μέχρι σήμερα μόνο ο ίδιος γνωρίζει, επένδυσε στο ηλεκτρονικό νόμισμα που τότε ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ξεκίνησε να επενδύει στο νόμισμα το 2011, όταν η γιαγιά του έδωσε $1,000 και αγόρασε το πρώτο του bitcoin που τότε ακόμη κόστιζε $12. Σήμερα, στα 18 του, έχει 403 bitcoins τα οποία κοστολογούνται λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Έτσι όπως είναι στημένο το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα, δεν θα το συνιστούσα. Δεν δουλεύει για κανέναν», λέει ο Φίνμαν. «Προτείνω όμως το ίντερνετ, που είναι δωρεάν», συμπληρώνει. «Μπορείς να μάθεις 1 εκατομμύριο περισσότερα πράγματα από το YouTube και το Wikipedia».

Τζέρεντ Κέννα

Ο πρώην στρατιωτικός των Η.Π.Α. καθιέρωσε την παρουσία του στον κόσμο του bitcoin αρκετά πριν τον νεαρό Έρικ, τότε που το ένα κρυπτονόμισμα κόστιζε μόνο 20 σεντς του δολαρίου! Μετά από μια μακρά σταδιοδρομία και αρκετά σκαμπανεβάσματα, σήμερα έχει στη διάθεσή του $30 εκατομμύρια αλλά και μια σειρά από εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και της 20mission στο San Francisco, μιας εταιρείας που βοηθάει νεοφυείς επιχειρήσεις και startups. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο Τζέρεντ, είναι ο πρώτος που επιχείρησε να διοικήσει ‘dark mining pools’.

Ρος Ουλμπριχτ & FBI

Ως γνωστόν, η ανωνυμία που προσφέρουν τα bitcoins – όπως και όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα – είναι το ψωμοτύρι των χακερς που πασχίζουν να διατηρήσουν την πραγματική τους ταυτότητα κρυφή από το κοινό. Ο Ρος λοιπόν, ως πρωτοστάτης χάκερ με το ψευδώνυμο Dread Pirate Roberts, δημιούργησε την πρώτη παράνομη αγορά στο σκοτεινό διαδύκτιο (dark web), το Silk Road, χρησιμοποιώντας φυσικά bitcoins. Οι παράνομες ενέργειές του και η ανάμειξή του με ξέπλυμα χρημάτων, χάκινγκ και υποτιθέμενη διακίνηση ναρκωτικών, οδήγησε το FBI στην πόρτα του τον Σεπτέμβριο του 2013. Μαζί με πολλά άλλα ηλεκτρονικά του υπάρχοντα, το σώμα κατέσχεσε πάνω από 144.00 bitcoins που μεταφράζονται σε αρκετά παραπάνω από $100 εκατομμύρια! Η ειρωνεία είναι ότι το FBI δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα με αυτά τα νομίσματα, με αποτέλεσμα να παραμένει για την ώρα ο πλουσιότερος κάτοχος bitcoins.

Η λίστα με τους εκατομμυριούχους που προέκυψαν από την άνοδο του νομίσματος δεν τελειώνει εδώ. Άλλα ονόματα που θα συναντήσει κανείς κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση είναι ο Ρότζερ Βερ ($52 εκατ.), ο Ντέιβ Κάρλσον ($35 εκατ.) ή και οι δίδυμοι Γουίνκλβος ($11 εκατ.). Ο νούμερο ένα πλουσιότερος κάτοχος bitcoins ωστόσο είναι ποιος άλλος; Ο ιδρυτής του κρυπτονομίσματος, γνωστός ως Σατόσι Νακαμότο. Μπορεί αυτό να είναι μόνο το ψευδώνυμό του, μιας και δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία για τον αινιγματικό δημιουργό του bitcoin, η αμύθητη περιουσία του όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή και αγγίζει το 1,1 δις!

Οι απόψεις μπορεί να διίστανται σχετικά με την χρηματιστηριακή εξέλιξη των μετοχών του νομίσματος, όμως τουλάχιστον για τους αισιόδοξους επενδυτές, ίσως τώρα είναι η στιγμή να αγοράσετε κι εσείς. Και ποιος ξέρει, μπορεί να συναντήσετε το δικό σας όνομα στην επόμενη λίστα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here