Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου δημιουργούν νέο ψηφιακό νόμισμα

1
1845

Κάποιες απο τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου όπως οι Barclays,Credit Suisse,Canadian Imperial Bank,State Street και άλλες ένωσαν τις δυνάμεις τους προκείμενου να δημιουργησουν ένα νέο ψηφιακό νόμισμα. Στόχος του είναι να μπορούν να ολοκληρώνουν χρηματοοικονομικες συναλλαγες με βάση την τεχνολογία Blockchain στην οποια βασιζεται και το περίφημο BITCOIN.
Η συνεργασία αυτή των τραπεζών αποβλέπει στην επεξεργασία και την περαιτέρω εξέλιξη του “utility settlement coin ”το οποίο δημιουργηθηκε απο την Ελβετική UBS.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου δημιουργούν νέο ψηφιακό νόμισμα

Τα μέλη της ομάδας που ασχολείται με το συγκεκριμένο project έχουν ως σκοπό την επέκταση των συζητήσεων με τις τράπεζες που αφορούν την προστασία των δεδομένων των χρηστών άλλα και την ασφάλεια των συναλλαγών γενικότερα.

Η τεχνολογία blockchain επιτρέπει την δημιουργία και την λειτουργιά των κρυπτονομισματων μεσώ ενός δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών το οποίο δεν έχει συγκεκριμένη η καθορισμένη δομή.

Το “utility settlement coin” είναι δομημένο πάνω σε μια εφαρμογή της Clearmatics Technologies και έχει ως στόχο να επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικα ιδρύματα να συναλλάσσονται μεταξύ τους (πληρωμή ομόλογων,μετοχές) χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την ολοκλήρωση των παραδοσιακών συναλλαγών.

Έτσι λοιπόν οι τράπεζες θα χρησιμοποιουν ψηφιακά νομίσματα, πλήρως μετατρέψιμα σε ρευστό. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος εκκαθάρισης των συναλλαγών αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here