Δασμούς 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων σχεδιάζει ο Τραμπ

0
294

Μέτρα προστατευτισμού της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Πλήγμα στην ευρωπαϊκή -κυρίως- αυτοκινητοβιομηχανία θε επέλθει από την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει δασμούς ύψους έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα The Wall Street Journal και επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι και στελέχη ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες, ότι θα διενεργήσει έρευνα βάσει του Άρθρου 232 για το κατά πόσον οι εισαγωγές αυτοκινήτων, ανταλλακτικών τους και εξαρτημάτων τους πλήττει την αμερικανική εθνική ασφάλεια. «Υπάρχουν στοιχεία, τα οποία υποδεικνύουν, ότι για δεκαετίες οι εισαγωγές (…) έπληξαν την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία μας», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Το υπουργείο Εμπορίου θα διενεργήσει μια εις βάθος, δίκαιη και διαφανή έρευνα για το εάν και κατά πόσον τέτοιες εισαγωγές εξασθενίζουν την εσωτερική οικονομία μας και μπορεί να πλήττουν την εθνική μας ασφάλεια», συμπλήρωσε. Παρόμοια έρευνα οδήγησε στην επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα (25%) και στο εισαγόμενο αλουμίνιο (10%) από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here