Πιτσιόρλας: Επιδιώκουμε τη μέγιστη αυτονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο

0
387

Τόνισε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν, ότι ο τρόπος επιβίωσης είναι η εξωστρέφεια και το κάνουν πράξη

«Επιδιώκουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και ορθώς μιλάμε για καθαρή έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σήμερα στην 100η γενική συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου στην Πάτρα.

Όπως είπε «η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει το μέγιστο βαθμό ελευθερίας, για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε το μείγμα της πολιτικής, που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια, ώστε αυτό το μείγμα να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο παραγωγικό». Παράλληλα ανέφερε, ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια αποφάσεων, για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει τη μεταμνημονιακή περίοδο».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε, ότι «είμαστε σε μία στιγμή πάρα πολύ ευαίσθητη και πάρα πολύ σημαντική, γι' αυτό όλοι οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της χώρας καλούνται να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο», σημειώνοντας επίσης ότι «πρέπει να έχουμε συνείδηση των ευθυνών και των προβλημάτων που μας παρακολουθούν και να κάτσουμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας».

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στη συνέλευση, τόνισε ότι «έχουμε μία σημαντική αύξηση των εξαγωγών και αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν, ότι ο τρόπος επιβίωσης είναι η εξωστρέφεια και το κάνουν πράξη».

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here