Πρέσβης ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει μια φανταστική ευκαιρία και θα βοηθήσουμε

0
1024

Νέο μήνυμα του Τζέφρι Πάιατ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Για μια «φανταστική ευκαιρία» να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μπει σε μια εποχή ανάπτυξης, μίλησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Μάλιστα τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τη χώρα.

«Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το στηρίξουν αυτό και να στείλουν ένα θετικό μήνυμα στους Αμερικανούς επενδυτές, να διαδώσουν το μήνυμα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν εδώ» είπε ο Αμερικανός πρέσβης , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης των αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων και του φορέα "Νέο Ρεύμα-Νέο Όραμα", στη Θεσσαλονίκη.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «είναι πολύ σημαντικό ασφαλώς να συνεχίσει η Ελλάδα να καταδεικνύει τη δέσμευσή της απέναντι στο μεταρρυθμιστικό έργο, μια μεταρρυθμιστική διαδικασία, που ανήκει και καθορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Με έχουν ενθαρρύνει όσα έχουν πει ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης και ο υπουργός (Οικονομικών) κ. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Πάιατ, ο οποίος δήλωσε "πολύ αισιόδοξος" και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως «η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι επιτυχής».

Νέο μήνυμα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Παράλληλα, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους.

«Η Ουάσιγκτον είναι πλήρως προσηλωμένη (στην υπόθεση) και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουν σπίτι τους» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής.
ε ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις προοπτικές επίλυσής του, ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση υπό την αιγίδα του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς καθώς και τις προσπάθειες που κάνουν τώρα οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here