Πτώχευσε η εταιρεία που κατασκεύαζε τις θρυλικές κιθάρες των σταρ

0
299

Με μία Γκίμπσον, μύθοι της μουσικής όπως ο B.B. King και ο Έλβις Πρίσλεϊ, έπαιξαν αξέχαστες επιτυχίες

Η Gibson Brands Inc, η κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών κιθαρών που σημείωσαν αξέχαστες επιτυχίες στα χέρια μύθων της μουσικής όπως ο B.B. King και ο Έλβις Πρίσλεϊ, υπέβαλε χθες Τρίτη αίτηση υπαγωγής στο «Chapter 11» του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα με σχέδιο αναδιάρθρωσής της υπό τη νέα ιδιοκτησία των δανειστών της.

Η εταιρεία επικαλείται μια «καταστροφική» οικονομική πτώση εφόσον δεν απέδωσαν οι επενδύσεις της σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη. Σε ανακοίνωσή της, η οποία συνοδεύει την αίτηση, αναφέρει ότι ζήτησε τη δικαστική προστασία από τους πιστωτές της για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Η Γκίμπσον ιδρύθηκε το 1894 και κατασκευάζει τις θρυλικές ηλεκτρικές κιθάρες Les Paul και SG, σε εργοστάσια του Νάσβιλ και του Μέμφις, στο Τενεσί των ΗΠΑ, και τις ακουστικές της κιθάρες στο Μπόζμαν της Μοντάνα. Κάθε χρόνο πουλάει περισσότερες από 170.000 κιθάρες σε τουλάχιστον 80 χώρες.

H εταιρία διευκρινίζει ότι σκοπεύει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση μουσικών οργάνων και εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προϊόντων Wurlitzer, Dobro και Epiphone, αλλά ότι θα κλείσει το παράρτημά της που κατασκευάζει τα ακουστικά της Philips και άλλα αξεσουάρ ηλεκτρονικών ειδών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here