Σε 5 δόσεις τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ

0
303

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του 2017 για 1.155.534 ασφαλισμένους

Έφτασαν τα «βαριά» ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ σε 1.155.534 ασφαλισμένους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα πρέπει να εξοφλήσουν το ποσό σε πέντε δόσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η διαδικασία εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 ολοκληρώθηκε όσον αφορά τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους που ασκούσαν αποκλειστικά Επιχειρηματική ή Αγροτική Δραστηριότητα κατά το έτος εκκαθάρισης. Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού 1.155.534 ειδοποιητήρια εκκαθάρισης, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες (παράλληλη μισθωτή απασχόληση, αμειβόμενος με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) παρ. 9 αρ. 39 Ν. 4387/2016).

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31 Μαΐου και η πέμπτη και τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Για όσους δικαιούνται επιστροφή, προβλέπεται ότι το ποσό ως 50 ευρώ δεν επιστρέφεται, αλλά συμψηφίζεται. Όσοι δικαιούνται επιστροφή από 50,01 ευρώ και πάνω θα δουν το ποσό αυτό στον τραπεζικό τους λογαριασμό ως το τέλος Ιουνίου.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, για να πληροφορηθούν τα αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, να ενημερωθούν, μέσω του «ενημερωτικού σημειώματος εκκαθάρισης» και των συχνών ερωτήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here