Σολτς: Καλό σημάδι η συνοχή της ΕΕ στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ

0
532

«Είναι η ευρωπαϊκή κυριαρχία που μας επιτρέπει να υπερασπίζουμε τους εαυτούς μας και να υπάρχουμε»

Ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν ενωμένες στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ και στο διπλωματικό ρήγμα σχετικά με τη διατήρηση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και αυτό είναι καλό σημάδι, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι η ευρωπαϊκή κυριαρχία που μας επιτρέπει να υπερασπίζουμε τους εαυτούς μας και να υπάρχουμε», δήλωσε σε βουλευτές στη γερμανική κάτω Βουλή (Μπούντεσταγκ), προσθέτοντας ότι καλωσορίζει μία αντίστοιχη κίνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφερόμενος στην ατζέντα μεταρρυθμίσεων της Ευρώπης, ο Σολτς δήλωσε ότι το ταμείο διασώσεων της Ευρωζώνης (ESM) μπορεί να γίνει δίχτυ ασφαλείας για το ευρωπαϊκό Ταμείο Εξυγίανσης και Εκκαθάρισης Τραπεζών (σ.σ.: Single Resolution Fund).

Ο Σολτς πρόσθεσε ότι είναι υπέρ της μετεξέλιξης αρχικά του ESM σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο και της ενσωμάτωσής του στη συνέχεια στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα δύσκολο βήμα που είναι πιθανόν να απαιτήσει αλλαγές της συνθήκης της ΕΕ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here