Συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

0
439

Οι υποχρεώσεις που έχουν οι καταστηματάρχες

Την ευκαιρία να εκμεταλευθούν τις χαμηλές τιμές των εκπτώσεων θα έχουν οι καταναλωτές για μια ακόμη εβδομάδα καθώς συνεχίζεται η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016 θα ολοκληρωθεί την άλλη Τρίτη 15 Μαΐου. Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου άνοιξαν χθες προαιρετικά και ορισμένα καταστήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας προς τα μέλη του, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here