Τι αποφάσισαν Αλαφούζος και Πιενγκμπονγκσάντ για τον Παναθηναϊκό

0
325

Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ

Τη συμφωνία τους για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν με κοινή τους ανακοίνωση ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παϊρόζ Πιενγκμπονγκσάντ, αποκαλύπτοντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που θα ακολουθήσουν μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβόβαση.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου, οι δύο πλευρές αποφάσισαν τα εξής:

«1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.

2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα».

Τα παραπάνω επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου. Το σύμφωνο υπέγραψαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει ότι:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος
β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί
γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο

Τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης «εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here