Το Δημόσιο πλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές 118,4 εκατ. ευρώ το Μάρτιο

0
332

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης το μήνα αυτό διαμορφώθηκε σε 2,734 δισ. ευρώ

Ενισχύσεις ύψους 418,4 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκαν από τον προϋπολογισμό τον Μάρτιο του 2018 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 118,4 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις ενισχύσεις και τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης και των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Μάρτιο διατέθηκαν προς τους φορείς για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης ενισχύσεις ύψους 153,4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τελικές πληρωμές των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες τον ίδιο μήνα ανήλθαν σε 40,8 εκατ. ευρώ. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης τον μήνα αυτόν διαμορφώθηκε σε 2,734 δισ. ευρώ.

Για εξόφληση εκκρεμών επιστροφών φόρων τον Μάρτιο οι χρηματοδοτήσεις του προϋπολογισμού ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές σε 10,8 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των εκκρεμών επιστροφών φόρων διαμορφώθηκε το ίδιο μήνα στο ποσό των 675 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκε τον Μάρτιο για τη χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Οι τελικές πληρωμές για απονομή συντάξεων ανήλθαν σε 66,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here