Τσακαλώτος: Ενισχυμένη παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα

0
432

Δεν θα περιλαμβάνει αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ

Την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τα αποτελέσματα του Eurogroup στη Σόφια εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε, ότι πρώτον, το Eurogroup υπογράμμισε, ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 21 Ιουνίου. Δεύτερον, σε ό,τι αφορά την δ' αξιολόγηση, το Eurogroup ανακοίνωσε, ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαίου, προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup του Μαίου. Τρίτον, το Εurogroup υπογράμμισε ότι μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα έχει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση», είπε ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι εφόσον δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα. Σε ό, τι αφορά στην αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία, που παρουσίασε ο ίδιος σήμερα στο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε την ικανοποίηση των θεσμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης «έλαβε πολλούς επαίνους» στο Eurogroup και υπογραμμίστηκε, ότι το μείγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται σε αυτό, θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, για το χρέος ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε, ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή ως τις 21 Ιουνίου.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here