Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα στα επίπεδα του Μαρτίου

0
342

Αυξάνονται τα επιτόκια λόγω των πιέσεων που δέχονται σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ιταλία

Στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου επιστρέφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά τη συνεχή άνοδο των τελευταίων ημέρων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν σήμερα στο 4,48% από 4,04% που ήταν η μέση απόδοση του τίτλου τον Απρίλιο στην ΗΔΑΤ. Αντιστοίχως, ανοδικά κινούνται και οι απόδοσεις των πιο βραχυχρόνιων ομολόγων, με αυτή του 5ετούς να κυμαίνεται στο 3,55% από 4,04% (μέση απόδοση Απριλίου), ενώ του 7ετούς ομολόγου έχει φθάσει στο 4,06% από 3,67% αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τιμές των ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί η έξοδος στις αγορές με την έκδοση του νέους 7ετούς ομολόγου. Είναι ενδεικτικό, ότι πριν από την έκδοση αυτή, περί τα τέλη Ιανουαρίου, η απόδοση του 10ετους ομλόγου κυμαίνονταν στο 3,7%. Οι πιέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες τα ελληνικά ομολόγα συνδέεται εν μέρει και με το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία.

Σαφώς πιο περιορισμένη είναι η υποχώρηση των γερμανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους να κυμαίνεται στο 0,62%, με αποτέλεσμα το περιθώριο με τα ελληνικά να έχει φθάσει το 3,86% από το 3,1% που είχε υποχωρήσει τον Ιανούάριο. Πάντως, οι εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων συνοδεύονται και από υποχώρηση του ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται στα 1,1786 δολάρια, σημειώνοντας από την αρχή της εβδομάδας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2015.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here