Ψάχνουν σημείο σύγκλισης για το χρέος Βερολίνο και ΔΝΤ

0
289

Χωρίς αποτέλεσμα για το χρέος η συνάντηση του Washington Group

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup κατά το οποίο συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συζήτηση έγινε σε «καλό κλίμα», ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μαζί με τους ομολόγους τους εκτός ευρώ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όπου στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Χωρίς αποτέλεσμα για το χρέος η συνάντηση του Washington Group

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται τρεις αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η σημερινή συνάντηση του Washington Group για την ελάφρυνση του χρέους, που προηγήθηκε του Eurogroup, δεν σημείωσε καμία πρόοδο στο επίμαχο θέμα.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται ανώνυμα το πρακτορείο, είναι πιθανόν να υπάρξει νέος κύκλος συνομιλιών για το ελληνικό χρέος στην σύνοδο της G7, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here