Bitcoin – μεγαλώνει σε αξία και χρήστες ;

0
2427
Bitcoin - μεγαλώνει σε αξία και χρήστες ;

Το Bitcoin έχει τις προκλήσεις του, όπως είναι οι ανησυχίες σχετικά με την ενδεχόμενη υπερφουσκωμένη τιμή και τις ερωτήσεις για το πώς θα κλιμακωθεί για να φιλοξενήσει περισσότερους χρήστες, αλλά ένα είναι σίγουρο: η χρήση του επεκτείνεται με γρήγορο ρυθμό. Δύο από τα μεγαλύτερα πορτοφόλια, το Coinbase και το Blockchain, σημείωσαν σημαντική αύξηση σε χρήστες τον περασμένο μήνα.

Ο Alistair Milne, επιχειρηματίας και επενδυτής, ανέφερε πρόσφατα ότι η Coinbase έχει προσθέσει περίπου 1 εκατομμύριο νέους χρήστες σε 30 ημέρες. Παρουσίασε ένα γράφημα που δείχνει ότι ο αριθμός των χρηστών αυξήθηκε από 5 εκατομμύρια στις 28 Νοεμβρίου 2016 στα 8,4 εκατομμύρια στα τέλη Ιουνίου. Η ιστοσελίδα του Coinbase σημείωσε επίσης ότι είχε 8,4 εκατομμύρια χρήστες, 27,6 εκατομμύρια πορτοφόλια, 46.000 έμπορους και 10.000 εφαρμογές προγραμματιστών.

Bitcoin - μεγαλώνει σε αξία και χρήστες ;Η αύξηση χρήστων επιβεβαιώθηκε

Όταν του ζητήθηκε να παράσχει την πηγή του για την αύξηση των χρηστών της Coinbase, ο Milne ανέφερε μια σύνδεση με μια εφαρμογή που ονομάζεται The Wayback Machine που δίνει ιστορικά στιγμιότυπα της δραστηριότητας του χρήστη Coinbase. Αυτός ο σύνδεσμος δείχνει ότι στις 30 Μαΐου, η Coinbase είχε 7,3 εκατομμύρια χρήστες, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Milne ότι περίπου 1 εκατομμύριο νέοι χρήστες μπήκαν τις τελευταίες 30 ημέρες.

Τον Φεβρουάριο, η Coinbase ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το ορόσημο των 6 εκατομμυρίων χρηστών. Ήταν αυτή η στιγμή που η εταιρεία έλαβε το BitLicense της Νέας Υόρκης, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες bitcoin για να κερδίσει την έγκριση του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Το Blockchain.info ανέφερε συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες από τις 2 Ιουλίου, οι οποίες σηματοδοτούν επίσης αύξηση περίπου 1 εκατομμυρίου χρηστών τις τελευταίες 30 ημέρες και αύξηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων από ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Bitcoin - μεγαλώνει σε αξία και χρήστες ;Τον περασμένο μήνα, το Blockchain.info συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια σε νέο κύκλο χρηματοδότησης. Ο δεύτερος γύρος της θεσμικής χρηματοδότησης της Blockchain προήλθε από την ευρωπαϊκή εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Lakestar και GV, πρώην Google Ventures, τον όμιλο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Alphabet Inc., της μητρικής εταιρείας της Google. Ο βιομηχανικός επενδυτής DCG (Digital Currency Group) και η Nokota Management συμμετείχαν. Όπως και οι υπάρχοντες επενδυτές δισεκατομμυρίων,  Richard Branson, Lightspeed, Mosaic και Virgin, μεταξύ άλλων.

Τι οδηγεί σε αύξηση του Bitcoin;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άνοδος της τιμής του bitcoin τραβάει περισσότερη προσοχή, γεγονός που πιθανώς ενθαρρύνει περισσότερους χρήστες. Το Bitcoin ξεκίνησε το έτος στα 1.000 δολάρια την 1η Ιανουαρίου και η τιμή έφτασε σε υψηλότερα επίπεδα των 3.000 δολαρίων στα μέσα Ιουνίου.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος των χρηστών μπορεί επίσης να εξηγηθεί από την εκλογή του Donald Trump και του Brexit. Μετά από αυτά τα δύο γεγονότα, πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να στραφούν προς την κακοποίηση για να αντισταθούν στην οικονομική αστάθεια.

Bitcoin - μεγαλώνει σε αξία και χρήστες ;Η αξιοσημείωτη άνοδος σε μια περίοδο γενικής άνθησης για κρυπτονομίσματα έχει οδηγήσει σε σκέψεις μερικούς παρατηρητές που έχουν επισημάνει τις διογκωμένες αξίες εν μέσω μιας φούσκας. Άλλοι εξετάζουν περισσότερο τα οφέλη.

Η τιμή θα χτυπήσει $ 4.000;

Σε ένα σημείωμα που στάλθηκε στους πελάτες, ο επικεφαλής της τεχνικής στρατηγικής της Sheba Jafari – Goldman Sachs προέβλεψε ότι το bitcoin θα ανέβει ψηλά και θα πλησιάσει τα 4.000 δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here