Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη

0
458

Λόγω ανησυχιών για πιθανή επιβολή αμερικανικών δασμών και για ένα σπιράλ προστατευτισμού

Επιδείνωση για 4ο συνεχή μήνα σημείωσε τον Μάιο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix.

Ο δείκτης για την Ευρωζώνη σημείωσε πτώση στις 19,2 μονάδες τον Μάιο, από τις 19,6 τον Απρίλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν, ο δείκτης να σημειώσει άνοδο στις 21,0 μονάδες. Η πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες οικονομικές εκτιμήσεις και την οριακά ασθενέστερη αξιολόγηση των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες. «Οι αβεβαιότητες για την επιβολή τιμωρητικών αμερικανικών δασμών και τον κίνδυνο, ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέκταση των μέτρων προστατευτισμού, μας επηρεάζουν», ανέφερε ο ερευνητής του ομίλου Μάνφρεντ Χούμπνερ σε σημείωμά του.

Ο δείκτης Sentix για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, υποχώρησε επίσης για 4ο συνεχή μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2016. Σύμφωνα με τον όμιλο Sentix, η έρευνα διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με τη συμμετοχή 974 επενδυτών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here