Ενωμένοι οι Bitcoin Miners για την πρόταση αναβάθμισης SegWit2x

4
1218

Η πλειοψηφία των miners του bitcoin είναι υπέρ μιας λύσης κλιμάκωσης που θα αυξήσει την ποσότητα (ικανότητα) συναλλαγής του δικτύου.

Γνωστή ως Segwit2x, η πρόταση – εάν περάσει – θα σηματοδοτήσει μια σημαντική πρόοδο του «Debate» για την κλιμάκωση, υποκινώντας αποτελεσματικά την ενεργοποίηση του Segregated Witness (SegWit), μια πρόταση κλιμάκωσης που εισήχθη από τους προγραμματιστές το 2015 που διπλασιάζει το τρέχον μέγεθος μπλοκ 1 MB . Όμως, ενώ ο πραγματικός κώδικας Segwit2x δεν είναι έτοιμος για να το λειτουργήσουν τα mining pools (εξακολουθεί να βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου),δεν εμποδίζει τα mining pools να δηλώνουν την υποστήριξη τους για το νέο μέτρο.

Η πλειοψηφία των miners του bitcoin είναι υπέρ μιας λύσης κλιμάκωσης που θα αυξήσει την ποσότητα (ικανότητα) συναλλαγής του δικτύου.Ενωμένοι οι Bitcoin Miners για την πρόταση αναβάθμισης SegWit2x

Τι θα κάνουν όμως τα mining pools ?

Τα mining pools AntPool, Bitcoin.com, Bitfury, Bixin, BTC.com, BTC.top, BW Pool, F2Pool και ViaBTC (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 71% της εξορυκτικής δύναμης του δικτύου) προσθέτουν ένα κείμενο σε κάθε μπλοκ που δουλεύουν για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Μόλις ο κώδικας είναι έτοιμος, στις 21 Ιουλίου, οι ομάδες εξόρυξης θα μπορούν να τρέξουν το λογισμικό. Η συμφωνία κλιμάκωσης του Segwit2x θα απαιτήσει το 80% του Hashrate (δύναμη εξόρυξης) για να εκτελέσει τον κώδικα για περίπου τρεις ημέρες από την ημερομηνία εκείνη.

Οι επιχειρήσεις εξόρυξης ανακοίνωσαν ήδη την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν το Segwit2x, αλλά μετά από συνάντηση στο Chengdu την περασμένη εβδομάδα, 16 στο συνολο κατασκευαστές ορυχείων, εταιρίες συναλλάγματος και ορυχεία συγκέντρωσαν «ομόφωνα» ένα σύνολο ψηφισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης τους να δώσουν την υποστήριξη τους με την ένταξη του κωδικά SegWit έως της 31 Ιούλιου.

Ως εκ τούτου, η στρογγυλή τράπεζα έχει ομοιότητες με προηγούμενες συναντήσεις, όπως αυτήν που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου, όπου τα mining pools συμφώνησαν στην υποστήριξη του SegWit στο litecoin, μια εναλλακτική πλατφόρμα blockchain.

Η πλειοψηφία των miners του bitcoin είναι υπέρ μιας λύσης κλιμάκωσης που θα αυξήσει την ποσότητα (ικανότητα) συναλλαγής του δικτύου.Ενωμένοι οι Bitcoin Miners για την πρόταση αναβάθμισης SegWit2x

Στο ψήφισμα, δεν υπάρχει ρητή αναφορά στο BIP 148, ένα soft fork που στοχεύει να ενταχθεί στο SegWit με διαφορετικό τρόπο.

Όσο για το αν θα πληρούνται όμως όλοι οι όροι του Segwit2x, παραμένει προς συζήτηση.

Ένα hard fork έχει από καιρό θεωρηθεί ως μια αμφιλεγόμενη κίνηση από τους προγραμματιστές και μερικούς χρήστες. (Το ViaBTC λαμβάνει ήδη μέτρα για να δείξει ότι θα προβεί σε επιθετικές ενέργειες για να εξασφαλίσει ότι ένα hard fork θα επιβάλλει αναβάθμιση 2 MB).

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Σύμφωνα με το Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 148, το ψευδονόμισμα θα υποστεί ένα User Activated Soft Fork (UASF). Με άλλα λόγια, την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι ίδιοι οι χρήστες και κάτοχοι του Bitcoin θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το soft fork ως update για τις μετέπειτα συναλλαγές τους. Αυτό που προσπαθούν να καθιερώσουν, είναι η αφαίρεση των εικονικών υπογραφών από τις συναλλαγές, με σκοπό την δημιουργία μεγαλύτερων αλυσίδων συναλλαγών. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως Segregated Witness (SegWit). […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here