Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το Bitcoin

0
805
Η Νότια Κορέα προτίθεται να ρυθμίσει και να νομιμοποιήσει το Bitcoin

Ένα νέο σύνολο λογαριασμών αναμένεται να προετοιμαστεί για τη ρύθμιση και νομιμοποίηση κρυπτοσυστημάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Korea Herald, ο εκπρόσωπος Park Yong-jin, νομοθέτης και μέλος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας, καταρτίζει τρεις αναθεωρήσεις αυτό το μήνα για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα στην Κορέα.

Ένας από τους λογαριασμούς θα εξετάσει την αναθεώρηση του υφιστάμενου νόμου για τις ηλεκτρονικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές προκειμένου να δοθεί εντολή στην ρυθμιστική έγκριση για συναλλαγές κρυπτογραφημάτων, σύμφωνα με την έκθεση. Στην πραγματικότητα, αυτό θα σήμαινε ότι οι έμποροι και ακόμη και οι εταιρείες που συμμετέχουν σε συναλλαγές κρυπτογράφησης θα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.

Η Νότια Κορέα προτίθεται να ρυθμίσει και να νομιμοποιήσει το BitcoinΣτο σχέδιο πρότασης, ο κ. Park επεσήμανε

«το κενό μιας κρατικής προστασίας που εγγυάται την αξία του ψηφιακού νομίσματος», επικαλούμενος την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η «αδυναμία αλλαγής του ψηφιακού νομίσματος σε άλλα υπάρχοντα νομίσματα» και με ενδιαφέρον, «η πιθανότητα να καταστρέψει την εθνική οικονομία Από την έκρηξη φούσκας ψηφιακού νομίσματος «, σύμφωνα με την έκθεση. Ο Park, πιθανότατα ένας σκεπτικιστής των ψηφιακών νομισμάτων, έχει συγκρίνει αξιοσημείωτα τη φετινή αυξανόμενη τιμή των κρυπτοσυχνοτήτων με την τρέλα της τουλίπας στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα.

Οι λοιπές αναθεωρήσεις αφορούν επίσης τους νόμους περί φόρου εισοδήματος και εταιρειών, ώστε οι οικονομικές αρχές να μπορούν να περιορίσουν τυχόν περιπτώσεις φοροδιαφυγής από συναλλαγές σε ψηφιακό νόμισμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κορεατική αγορά ανέρχεται σχεδόν στο 8,5% των παγκοσμίως εμπορεύσιμων bitcoins σε μια περίοδο 24 ωρών, με μια εξάπλωση μόλις κάτω των $ 150 σε σύγκριση με τις αγορές που βασίζονται σε δολάρια ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η CCN στα τέλη του 2016, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της χώρας (FSC) – η κύρια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή – δημιούργησε μια ειδική ομάδα ψηφιακού νομίσματος με στόχο την εισαγωγή κανονισμών για τη βιομηχανία ψηφιακών νομισμάτων φέτος.

Η Νότια Κορέα προτίθεται να ρυθμίσει και να νομιμοποιήσει το BitcoinΕκείνη την εποχή, ο πρόεδρος της FSC Yim Jong-yong δήλωσε:

Η κυβέρνηση θα προωθήσει τη συστηματοποίηση του ψηφιακού νομίσματος σε πλήρη κλίμακα παράλληλα με μια παγκόσμια τάση στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Ενώ κινείται προς την κατεύθυνση της ρύθμισης και, στην πραγματικότητα, η νομιμοποίηση ήταν αβέβαιη μόλις τον Ιούνιο, οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν μια πιο συγκεκριμένη, νομοθετική πορεία προς αυτό το σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here