Πως παράγονται τα Bitcoin και Τι είναι το mining?

0
867

Kαθε συναλλαγη που γίνεται με Bitcoin περνάει απο έλεγχο εγκυρότητας και έπειτα τοποθετείται σε ένα block μαζί με άλλες ολοκληρωμενες συναλλαγες.Kαθε μπλοκ που δημιουργειται έχει αμεση σχέση με το αμέσως προηγούμενο άλλα και με όλα τα υπόλοιπα μπλοκ. Με αυτό τον τρόπο δημιουργειται μια αλυσίδα απο μπλοκ (block chain).H σχέση κάθε νέου μπλοκ με τα προηγούμενα καθορίζεται απο έναν μαθηματικό αλγόριθμο.
Κάθε φορά που δημιουργειται ένα νέο μπλοκ δημιουργειται αυτόματα και ένας αριθμός νέων Bitcoin τα οποία παρέχονται σε αυτούς που θα έχουν λύσει τον αλγόριθμο,αυτή η διαδικασία ονομάζεται Mining.

bitcoin-mining.jpg

Για να υπαρχει η δυνατοτητα λυσης ενος αλγοριθμου καθε 10 λεπτα περιπου τροποποιειται η διαδικασια-δυσκολια λυσης του γριφου.Ειναι λοιπον αυτονοητο οτι οσοι περισσοτεροι προσπαθουν να λυσουν τον γριφο τοσο αυξανεται το ειπεδο δυσκολιας του και το αντιστροφο.
Καθε υπολογιστης που συμμετεχει στην διαδικασια επιλυσης του γριφου ταυτοχρονα λειτουργει και ως προστατευτικη δικλειδα ασφαλειας απο τυχον επιθεσεις αλλα και στον ελεγχο των συναλλαγων.
Για να βρουμε την λυση ενος γριφου χρησιμοποιοντας εναν κοινο υπολογιστη θα χρειαστουμε αρκετους μηνες δουλειας.Λυση σε αυτο ερχονται να μας δωσουν οι συσκευες ASIC οι οποιες εχουν μεγαλη ισχυ επεξεργασιας και διευκολυνουν κατα πολυ την δουλεια μας.
Οσοι καταφερουν να λυσουν τον γριφο κερδιζουν ενα ποσο το οποιο υποδιπλασιαζεται καθε 4 χρονια.
Εν τελει αυτο που πρεπει να τονισουμε ειναι οτι η διαδικασια δημιουργιας Bitcoin ειναι προβλεψιμη και δεν εξαρταται απο τον νομο προσφορας ζητησης αλλα ουτε και απο τις προθσεις κρατων,οικονομικων ιδρυματων και οργανισμων.
Και ακριβως γι αυτο τον λογο το Bitcoin μπορει να χαρακτηριστει ως το νομισμα που μπορει να αντεξει σε συνθηκες οικονομικων κρισεων οπως ο πληθωρισμος.

Follow us on Steemit