Η πρόταση BIP 91 έχει κλειδώσει κοντά στο 100%

1
1195

Αν και ορισμένοι ηγέτες όπως η Slush πιστεύουν ότι το BIP 91 είναι λίγο βιαστικό, περισσότερο από το 90% των τελευταίων 144 μπλοκ σηματοδοτούν την πρόταση.

Πρόκειται για προάγγελο για την ενεργοποίηση του Segwit, και το ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα υπέρ του δεν είναι έκπληξη για κανέναν. Ωστόσο, αυτό που λαμβάνει μια εκπληκτική ποσότητα υποστήριξης απο τα μπλοκ είναι η “New York Agreement”, μια πρόταση που γεννήθηκε σε μια συνάντηση, η οποία απέκλεισε την συμμετοχή σε πολλούς σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο του Bitcoin.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε live την πορεία και την υποστήριξη των προτάσεων 

Το BIP 91 παίζει σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις στρατηγικές κλιμάκωσης. Έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την διάσπαση αλυσίδας , αν οι miners διαφωνούν με την ενεργοποίηση του SegWit2x ή του BIP 148, ένα εσκεμμένο soft fork. Το BIP 91 δεν βασίζεται σε καθορισμένες ημερομηνίες για να ενεργοποιηθεί, αλλά αντ’ αυτού πρέπει να επιτευχθεί ένα ποσοστό hash power. Μόλις το 80% των μπλοκ σηματοδοτήσουν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, τότε τα μπλοκ που δεν προέρχονται από pools που υποστηρίζουν το Segregated Witness, θα απορρίπτονται. Εάν υπάρχουν, ακόμα τέτοια pools που δεν απορρίπτουν τέτοιου είδους μπλοκ, θα έχουν πρόβλημα, καθώς φαίνεται ότι το BIP 91 είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί και μάλιστα σύντομα.

Η πρόταση BIP 91 έχει κλειδώσει κοντά στο 100%

Το BIP 91 είναι συμβατό με το BIP 148, το οποίο είναι σημαντικό, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός χρηστών “ζητούσαν” να έχουν λίγο μεγαλύτερο έλεγχο στο δίκτυο. Οι Full Nodes (πλήρεις κόμβοι), σαν ομάδα, έχουν την ικανότητα να επιβάλλουν κανόνες και να παίζουν σχεδόν τόσο σημαντικό ρόλο, όσο οι miners σε αυτό το θέμα. Εν τέλη, η συναίνεση του δικτύου είναι το σημαντικό. Το BIP 91 που απολαμβάνει μια τόσο ευρεία υποστήριξη είναι επίσης ενθαρρυντικό επειδή σημαίνει ότι οι περισσότεροι miners ακούνε τα ζητήματα που παρουσιάζονται στο υπόλοιπο δίκτυο.

Η πρόταση BIP 91 έχει κλειδώσει κοντά στο 100%Πλέον, φαίνεται ότι η συζήτηση κλιμάκωσης θα μπορούσε να φτάσει σε ένα οριστικό συμπέρασμα πολύ πριν από το φθινόπωρο. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό και το δίκτυο Bitcoin ”απογειωθεί” με την υψηλότερη του χωρητικότητα, η τιμή πιθανότατα να δεχθεί μια ώθηση. Αυτό θα αυξήσει, επίσης, τα πλοία σε αυτή την θάλασσα των cryptocurrencies και θα μπορούμε, επιτελούς, να απολαύσουμε λίγα χρόνια ευημερίας στις αγορές cryptocurrencies.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here