Romance Scam: Η πιο προσοδοφόρα online άπατη

0
452
Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν το άλλο τους μισό πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει αν κάπου εκεί έξω βρίσκεται το ιδανικό του ταίρι άλλα σίγουρα βρίσκονται απατεώνες με Μονό στόχο να σας εξαπατήσουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί,οι γνωστοί και ως Romance Scammers.

Κάνεις δεν λέει οτι είναι κακό να χρησιμοποιείς το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα προκείμενου να βρεις το άλλο σου μισό άλλα πριν το κάνεις καλό θα ήταν να οχυρωθείς και να ασφαλίσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα γίνεται από τους Romance Scammers.

Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή εξηγώντας ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι απατεώνες.
Το Romance Scamming έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η πιο δημοφιλής διαδικτυακή άπατη με μονό σκοπό να απόσπαση χρήματα εκμεταλλευόμενη την ανάγκη των ανθρώπων για συντροφικότητα και αγάπη.
Αν και στην χωρά μας δεν έχουμε επίσημα στοιχεία στην Αμερική το FBI την έχει χαρακτηρίσει ως την πιο προσοδοφόρα ιντερνετικη άπατη.

Στην Αμερική λοιπόν και Μονό για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 οι απώλειες ανήλθαν στα 84 εκατομμύρια δολάρια!
Οι αριθμοί αυτοί είναι σίγουρα κατά πολύ μεγαλύτεροι,τονίζουν οι αστυνομικές αρχές,καθώς πολλοί από τους εξαπατημενους δεν προχώρησαν σε καταγγελία.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ Η ΆΠΑΤΗ

Οι απατεώνες δημιουργούν κάμποσα προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κλεμμένες φωτογραφίες και ψεύτικα στοιχεία(όνομα,τόπος διαμονής κα).
Στο Facebook κάνουν αιτήματα φίλιας σε άγνωστα άτομα και έπειτα στους φίλους του ατόμου που τους έχει αποδεχτεί Έτσι τα υποψήφια θύματα πολλαπλασιάζονται και μαζί τους πολλαπλασιάζονται και οι πιθανότητες των απατεώνων να πετύχουν τον στόχο τους.
Μόλις ξεκινήσει η ιδιωτική επικοινωνία με το υποψήφιο θύμα ο έρωτας ειναι θέμα χρονου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς χειρίζονται εξαιρετικά την γλώσσα και κατέχουν την τέχνη της αποπλάνησης.
Μόλις ο απατεώνας βεβαιωθεί ότι το θύμα έχει πεσει για τα καλά στην παγίδα του αρχίζει η δεύτερη φάση του σχεδίου που δεν είναι άλλη από την απόπειρα του να αποσπάσει χρήματα από το θύμα του.
Έτσι θα προφασιστει κάποια δικαιολογία όπως ατύχημα,ξαφνικη ασθένεια,οικονομικές δυσκολίες,δίδακτρα,ληξιπρόθεσμα χρέη κτλ

20170711_221156.jpg

ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΈΣΟ ΠΡΟΦΊΛ ΕΝΌΣ ΑΠΑΤΕΏΝΑ ;

Συνήθως λοιπόν ο απατεώνας,άνδρας η γυναίκα,παρουσιάζεται ως ελεύθερος Οι άνδρες παρουσιάζονται ως οικονομικά ανεξάρτητοι και οι γυναίκες μόνες και ευάλωτες.
Χρησιμοποιούν πολύ το συναισθημα(θρησκευτικό,πατριωτικό κτλ) και είναι δεκτικοί στο να επισκεφθούν το θύμα τους όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Συχνά παρουσιάζονται σαν άτομα που προδόθηκαν από φίλους και συγγενείς και απευθύνονται για βοήθεια μόνο στο υποψήφιο θύμα τους.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΆ ΣΗΜΆΔΙΑ

Το πρωτο που θα πρέπει να σας βάλει σε διαδικασία αμφισβήτησης είναι το προφίλ του ατόμου που μιλάτε Στην περίπτωση λοιπόν που το προφίλ του είναι νέο και με λίγους φίλους καλό θα ήταν να αρχίσετε να αμφιβαλετε για τις καλές προθέσεις του.

Επικαλούνται πολύ συχνά τα Θεία και προσπαθούν να μιλήσουν με το συναίσθημα προκείμενου να πατήσουν κάποια από τις ευαίσθητες χορδές σας.

Πολλές φορές το άτομο με το όποιο μιλάτε ξεχνάει καταστάσεις και πράγματα που έχετε πει γιατί πολύ άπλα ίσως σας μιλάει κάποιο τρίτο άτομο μέλος της όλης συνωμοσίας

Αν και εκδηλώνουν την επιθυμία να σας συναντήσουν πάντα κάτι έκτακτο θα προκύψει και έτσι η πολυπόθητη συνάντηση συνεχώς αναβάλλεται.

15073415_120374655110249_5474027406175908019_n.jpg
Με λίγα λόγια είναι πολύ πιθανό να μιλάτε με κάποιο μέλος σπείρας απατεώνων που έχει βάση κάπου στην Ρωσία,την Αφρική η και σε οποιοδήποτε άλο μέρος της γης.

Όταν λοιπόν λαμβάνουμε κάποιο μήνυμα από άγνωστο αποστολέα καλό θα ταν να είμαστε υποψιασμένοι και να μην αποδεχόμαστε τέτοια αιτήματα Μπορείτε αν έχετε κοινούς φίλους να τους ρωτήσετε.
Οταν δέχεστε τέτοια αιτήματα φίλιας θέτετε σε κίνδυνο και σας άλλα και τους φίλους σας οι όποιοι είναι και αυτοί εκτεθειμένοι στους επίδοξους απατεώνες.

Τα θέλω μας και οι ανάγκες μας είναι δεκτά και απολυτός κατανοητά άλλα μην επιτρέψετε να θολώνουν την κρίση σας. Πολλά θύματα δήλωσαν ότι έβλεπαν κάποια ανησυχητικά σημάδια άλλα ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη τους για επικοινωνία που τα παραέβλεπαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here