Ένας ισχυρός χάκερ προκαλεί απώλεια 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Mixin Network του Χονγκ Κονγκ

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, η βάση δεδομένων του παρόχου υπηρεσιών cloud του Mixin Network υπέστη επίθεση από χάκερ, οδηγώντας σε απώλεια περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε κύρια κεφάλαια του δικτύου. Ως αποτέλεσμα, το Mixin Network αναστέλλει προσωρινά τις υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης. Η εταιρεία έχει ζητήσει βοήθεια από τη Google και την εταιρεία ασφάλειας blockchain SlowMist για να συμβάλει στην εξεύρεση των υπευθύνων.

Παρά τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν, σημειώθηκαν μικρές απώλειες. Το Mixin Network ζητά συγγνώμη για το περιστατικό και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την κοινότητα. Η ομάδα του Mixin θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για την αντιμετώπιση των χαμένων περιουσιακών στοιχείων στο μέλλον. Επιπλέον, ο ιδρυτής του Mixin, Feng Xiaodong, θα αναφερθεί δημόσια στο περιστατικό μέσω μιας ζωντανής μετάδοσης στα κινεζικά στις 13:00 HKT στις 25 Σεπτεμβρίου 2023. Για το παγκόσμιο κοινό, θα παρέχεται μια συνοπτική περιεχόμενο της ζωντανής μετάδοσης στα αγγλικά.

Το Mixin Network δήλωσε ότι “μετά από συζήτηση και συναίνεση ανάμεσα σε όλους τους κόμβους, αυτές οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν μόλις επιβεβαιωθούν και διορθωθούν τα ελαττώματα”. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μεταφορές δεν επηρεάζονται. Ο Feng Xiaodong θα συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης.