Αύξηση της Αξίας του Dogecoin: Πάνω από $600 εκατομμύρια Κλειδωμένα σε Ανοιχτά Συμβόλαια Μελλοντικών

Η πρόσφατη γρήγορη ανάκαμψη του Bitcoin έχει αναζωογονήσει την ανάληψη κινδύνων στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να επενδύσουν σε μη σοβαρά κρυπτονομίσματα όπως το Dogecoin (DOGE), το οποίο δημιουργήθηκε ως αστείο πριν από 10 χρόνια. Το DOGE, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα meme στον κόσμο, αύξησε την αξία του κατά πάνω από 10% τις τελευταίες 24 ώρες, εμπορευόμενο πάνω από $0.10 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, σύμφωνα με δεδομένα που παρακολουθούνται από το TradingView.

Η τιμή έχει αυξηθεί κατά 27% σε επτά ημέρες, παρακολουθώντας φαινομενικά την άνοδο του Bitcoin σε $44,000 από $38,000. Το ενδεικτικό ανοιχτό ενδιαφέρον – ή η δολαριακή αξία που είναι κλειδωμένη στον αριθμό των ενεργών συμβολαίων μελλοντικών και αιώνιων συμβολαίων – που σχετίζεται με το DOGE έχει αυξηθεί κατά 58% σε $625 εκατομμύρια σε μία εβδομάδα, φτάνοντας το υψηλότερο από την 2η Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με δεδομένα που παρέχει η CoinGlass.

Αυτή η αύξηση, μαζί με την αυξανόμενη τιμή, λέγεται ότι επιβεβαιώνει την ανοδική τάση. Οι ρυθμοί χρηματοδότησης σε αρκετές ανταλλαγές έχουν αυξηθεί σε ετήσιο 50% ή περισσότερο, δείχνοντας ένα απότομο προνόμιο στα αιώνια συμβόλαια σε σχέση με τις τιμές spot, δείχνουν τα δεδομένα της Velo Data.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι το Dogecoin;
Το Dogecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε το 2013 ως αστείο, αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα ως “κρυπτονόμισμα meme”.

Τι είναι τα συμβόλαια μελλοντικών;
Τα συμβόλαια μελλοντικών είναι συμβάσεις που απαιτούν από τον αγοραστή να αγοράσει, και από τον πωλητή να πουλήσει, ένα συγκεκριμένο ποσό ενός προϊόντος σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον, σε μια συμφωνημένη τιμή.

Τι είναι τα αιώνια συμβόλαια;
Τα αιώνια συμβόλαια είναι ένας τύπος συμβολαίου παραγώγων που δεν έχει ημερομηνία λήξης ή εκπρόθεσμη ημερομηνία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να κρατηθεί για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Τι είναι τα spot prices;
Τα spot prices είναι η τιμή στην οποία ένα κρυπτονόμισμα μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί για άμεση παράδοση.