Αύξηση τιμών πριν από την πιθανή παύση του επιτοκίου από τη Fed

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ελαφρώς τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές υπολόγισαν μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve στη συνεδρίαση πολιτικής αυτής της εβδομάδας, με επίκεντρο το προσδόκιμο επιτόκιο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας. Το spot χρυσό αυξήθηκε κατά 0,2% στα 1.928,19 δολάρια ανά ουγκιά στις 0256 GMT. Τα χρυσά συμβόλαια των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 1.949,30 δολάρια.

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους επενδυτές πριν από τις αποφάσεις πολιτικής της Fed την Τετάρτη, της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη και της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

“Ο χρυσός έκανε κάποιες κινήσεις προς τα πάνω για να ξεκινήσει την εβδομάδα με κάποιες αγορές ασφαλείας, καθώς το επερχόμενο οικονομικό ημερολόγιο περιέχει πολλά πιθανά κεντρικά τραπεζικά γεγονότα-κινδύνου”, δήλωσε ο αρχιαναλυτής της KCM Trade, Tim Waterer.

Η ταχύτερη ανάπτυξη, η χαμηλότερη πληθωριστική πίεση και μια αγορά εργασίας που δεν τελειώνει έχουν θέσει το στάδιο για μια ενημερωμένη σειρά προβλέψεων από τους αξιωματούχους της Fed αυτήν την εβδομάδα, που πιθανότατα θα αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη πίστη τους στις προοπτικές για μια οικονομική μαλακή προσγείωση.

“Τα θετικά δεδομένα ΚΑΕ και λιανικών πωλήσεων μόνο περαιτέρω ενισχύουν την πεποίθηση ότι η Fed θα παύσει την αύξηση των επιτοκίων για το εγγύς μέλλον”, πρόσθεσε ο Waterer.