Αύξηση των Μελλοντικών του Dow Jones: Η Διόρθωση της Αγοράς Επιδεινώνεται, το Bitcoin Αυξάνεται κατά 15%

Τη Δευτέρα, η διόρθωση της αγοράς μετοχών επιδεινώθηκε, με τα μελλοντικά του Dow Jones να αυξάνονται ελαφρώς πριν από την έναρξη της Τρίτης, μαζί με τα μελλοντικά του S&P 500 και του Nasdaq 100, στο πλαίσιο της νυχτερινής συναλλαγής. Την ίδια στιγμή, το Bitcoin είδε μια εκπληκτική αύξηση της τάξης του 15%.

Η αγορά μετοχών είδε μια βαθιά διόρθωση τη Δευτέρα, με τον Δείκτη Dow Jones να χάνει σχεδόν 200 μονάδες. Ταυτόχρονα, οι τεχνολογικοί τιτάνες Amazon, Alphabet, Meta και Microsoft ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτήν την εβδομάδα. Οι ανακοινώσεις των εταιρειών Alphabet και Microsoft αναμένονται το βράδυ της Τρίτης, ενώ η Meta θα ανακοινώσει μετά το κλείσιμο της Τετάρτης. Τέλος, η Amazon θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Πέμπτη.

Παράλληλα, η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει την πρώτη επίσημη εκτίμηση της ανάπτυξης του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη, η οποία αναμένεται να υπερβεί το 4%, ενισχυμένη από την επιτάχυνση της καταναλωτικής δαπάνης. Επιπλέον, τα δεδομένα για το προσωπικό εισόδημα και τις δαπάνες για τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα δείξουν πώς ολοκληρώθηκε το τρίμηνο ο πρωταρχικός ποσοστό πληθωρισμού της Fed, ο δείκτης τιμών PCE πυρήνα. Μετά από τρεις ήπιους μήνες μέχρι τον Αύγουστο, οι οικονομολόγοι περιμένουν μια επιταχυνόμενη αύξηση της τάξης του 0,3%.

Τη Δευτέρα, ο Δείκτης Dow Jones έπεσε κατά 0,6%, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,2%. Αντίθετα, ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,3% αφού ανέκαμψε από τις αρχικές απώλειες. Όλοι οι τρεις κύριοι δείκτες μετοχών έθεσαν νέα χαμηλά διόρθωσης.

Παρά την πρόσφατη αδυναμία, οι επενδυτές του IBD πρέπει να παραμείνουν πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την ανάληψη νέων θέσεων, με την προτεινόμενη έκθεση στην αγορά μετοχών σε επίπεδο 0%-20%. Μια νέα προσπάθεια για ανάκαμψη της αγοράς μετοχών ξεκίνησε τη Δευτέρα, με την αναστροφή του Nasdaq. Αυτό σημαίνει ότι μια ημέρα επιβεβαίωσης μπορεί να συμβεί στο Nasdaq το συντομότερο την Πέμπτη, ή την ημέρα 4, της προσπάθειας για ανάκαμψη.

Εν τω μεταξύ, παρακολουθήστε για νέα ηγεσία στην αγορά μετοχών να εμφανίζεται τις επόμενες εβδομάδες εάν ο Dow Jones και άλλοι δείκτες μπορούν να ανακάμψουν. Παρακολουθήστε για μετοχές που αντέχουν καλύτερα από την ευρύτερη αγορά. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με τη χρήση της γραμμής σχετικής δύναμης. Η γραμμή RS μετρά την επίδοση της τιμής μιας μετοχής έναντι του S&P 500. Κρατήστε το μάτι σας σε γραφήματα μετοχών στα οποία η γραμμή αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η μετοχή υπερτερεί του S&P.