Επιστροφή Θεσμικών Επενδυτών στο Bitcoin: Συναλλαγές άνω των $100,000 Επιτυγχάνουν Ετήσιο Ρεκόρ

Η τρέχουσα ανοδική τάση του Bitcoin, που είναι κινητήριος μοχλός του Exchange-Traded Fund (ETF), οδήγησε στην επιστροφή σημαντικών συναλλαγών που υπερβαίνουν τα $100,000. Στις 24 Οκτωβρίου, οι ημερήσιες συναλλαγές BTC που υπερβαίνουν τα $100,000 έφτασαν στο περίπου 23,400, ενθαρρυνόμενες από το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό κρυπτονόμισμα.

Αυτές οι σημαντικές συναλλαγές, που είναι ενδεικτικές της θεσμικής συμμετοχής, παρατηρήθηκαν τελευταία φορά τον Ιούνιο όταν η BlackRock υπέβαλε την αίτηση της για ETF. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πιθανή εισαγωγή ενός spot Bitcoin ETF θα μπορούσε να προσελκύσει περαιτέρω θεσμικούς επενδυτές στην αγορά Bitcoin. Ένα spot Bitcoin ETF προσφέρει στους επενδυτές έκθεση στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα χωρίς την ανάγκη να το κατέχουν απευθείας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρέχων αριθμός των μεγάλων συναλλαγών Bitcoin, παρόλο που είναι ετήσιο ρεκόρ, παραμένει σημαντικά κάτω από το όλων των εποχών υψηλό (ATH). Το 2017, υπήρχαν πάνω από 345,000 μεγάλες συναλλαγές όταν το Bitcoin εμπορευόταν γύρω στα $17,000, σύμφωνα με τα δεδομένα της IntoTheBlock.

Καθώς το θεσμικό ενδιαφέρον για την υιοθέτηση του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να φτάσει σε νέα ύψη μετά την τελική έγκριση ενός spot Bitcoin ETF από την U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Πολλοί εμπειρογνώμονες της αγοράς και παρατηρητές έχουν εκφράσει την άποψή τους για τον πιθανό αντίκτυπο της έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF στην τιμή του Bitcoin. Ενώ υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει μια σειρά από προβλέψεις τιμών, με κάποιους να παραμένουν συντηρητικοί ενώ άλλοι είναι πιο αισιόδοξοι.

Η Matrixport, πάροχος υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, έχει προβλέψει ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να ανέβει όσο $125,000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Η εταιρεία αποδίδει αυτήν την αναμενόμενη άνοδο στην είσοδο του Bitcoin στην πέμπτη ανοδική του αγορά, η οποία ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου. Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει ότι οι προσδοκίες για αυξημένη θεσμική υιοθέτηση καύσιμα κυρίως αυτήν την τελευταία ανοδική τάση.

Ο Charles Yu, ερευνητής συνεργάτης στην Galaxy Digital, προβλέπει μια αύξηση της τιμής του Bitcoin κατά 74% κατά το πρώτο έτος μετά την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF από την SEC. Ο Yu υποδεικνύει ότι οι μηνιαίες αποδόσεις θα μπορούσαν να κυμαίνονται από +3.7% έως +6.2% κατά τη διάρκεια αυτού του αρχικού έτους συναλλαγών ETF.

Σύμφωνα με την Bankrate, τα τελευταία δέκα χρόνια, το κρυπτονόμισμα έχει περάσει από ένα ασαφές στοιχείο σε μια εξαιρετικά δημοφιλή επένδυση πριν πέσει σημαντικά μεταξύ αυξανόμενων επιτοκίων. Τα κρυπτονομίσματα είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος που εξασφαλίζεται μέσω της κρυπτογραφίας και των υπολογιστικών δικτύων. Αυτά τα νομίσματα δεν εποπτεύονται από παραδοσιακά κεντρικά ιδρύματα, όπως μια κυβέρνηση ή μια τράπεζα, και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται διατηρώντας την ημι-ανωνυμία των αγοραστών και των πωλητών.

Από την ίδρυσή του, περισσότερα από 21,000 διαφορετικά κρυπτονομίσματα έχουν εξελιχθεί και ακολουθήσει τα βήματα του Bitcoin. Το Ethereum και το Tether καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση πίσω από το Bitcoin σε αξία. Το 26% των millennials κατείχε Bitcoin, σύμφωνα με μια έρευνα του Morning Consult τον Ιούλιο του 2023, σε σύγκριση με το 14% όλων των ενηλίκων των ΗΠΑ.