Η Αδυναμία του Γεν Ενάντια στο Δολάριο Μετά την Προσαρμογή της Πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας

Την Τρίτη το απόγευμα, το γεν αδύνατο ενάντια στο δολάριο των ΗΠΑ, φτάνοντας τις 150 μονάδες, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα προσαρμόσει το πλαίσιο ελέγχου της απόδοσης της καμπύλης (YCC), θέτοντας το 1,0% ως νέο σημείο αναφοράς για τα 10ετή ομόλογα της ιαπωνικής κυβέρνησης. Η απόφαση της πολιτικής της BOJ θεωρήθηκε από τους συμμετέχοντες στην αγορά ως μια αλλαγή στην πολιτική της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, δεν προκάλεσε αγορά γεν την ημέρα αυτή. Το ιαπωνικό νόμισμα έπεσε περισσότερο από 0,80 γεν σε πάνω από 150,10 ενάντια στο δολάριο μετά την ανακοίνωση.

Το γεν συνέχισε την πτώση του ενάντια στο δολάριο μετά την προσθήκη ευελιξίας στο πρόγραμμα ελέγχου της απόδοσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, παραμένοντας όμως κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για μια μεγαλύτερη αλλαγή. Το νόμισμα αδύνατο περίπου 0,8% στις 150,25 ενάντια στο δολάριο στις 3:20 μ.μ. στο Τόκιο μετά την απόφαση και πριν από την ενημέρωση του διοικητή Kazuo Ueda. Αυτό διατηρεί το γεν σε περιοχή που επιστρέφει την προσοχή στον κίνδυνο της ιαπωνικής κυβέρνησης να παρέμβει για να περιορίσει οποιεσδήποτε περαιτέρω έντονες κινήσεις.

Η αδυναμία του γεν ενάντια στο δολάριο των ΗΠΑ συνεχίστηκε την Τρίτη, ενώ οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν ελαφρώς, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για την απόφαση της πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, όταν είναι πιθανό να αυξήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και να σκεφτεί τροποποιήσεις στον έλεγχο της απόδοσης των ομολόγων της. Το γεν αδύνατο 0,19% στις 149,38 ανά δολάριο αλλά δεν ήταν μακριά από την κορυφή των δύο εβδομάδων των 148,81 που άγγιξε τη Δευτέρα μετά την αναφορά της εφημερίδας Nikkei ότι η BOJ θα εξετάσει την πραγματοποίηση προσαρμογών στον έλεγχο της απόδοσης της καμπύλης (YCC).