Η Ανάκαμψη του Καναδικού Δολαρίου: Προσλήψεις Πέραν των Προσδοκιών

Το Καναδικό Δολάριο (CAD) ενισχύθηκε σημαντικά την Παρασκευή, αντιμετωπίζοντας τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, το Αμερικανικό Δολάριο (USD), καθώς οι αριθμοί της απασχόλησης στον Καναδά υπερέβησαν κατά πολύ τις αγοραστικές προσδοκίες. Το CAD κατάφερε να κερδίσει ένα ποσοστό ενάντια στο USD από την αρχή της εβδομάδας.

Ο Καναδάς πρόσθεσε σχεδόν διπλάσιες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν από τη μέση αγορά τον Νοέμβριο, με περίπου 25K νέες προσλήψεις έναντι της προβλεπόμενης 15K, αυξάνοντας τον ρυθμό των νέων προσλήψεων από τις 17.5K του Οκτωβρίου. Ωστόσο, η ανεργία στον Καναδά αυξήθηκε ελαφρώς στο 5.8%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των επενδυτών.

Παρά την υπέρβαση των προβλέψεων, οι προσλήψεις στον Καναδά παραμένουν κάτω από την κορυφαία επίδοση του 2023, που ήταν 150K τον Φεβρουάριο. Η κυριαρχία του CAD περιορίζεται από μια ελαφριά πτώση στον δείκτη PMI της S&P Global Manufacturing του Καναδά, ο οποίος υποχώρησε από 48.6 σε 47.7.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι το Καναδικό Δολάριο (CAD)?
Το Καναδικό Δολάριο (CAD) είναι η επίσημη νόμισμα του Καναδά.

Τι είναι το PMI?
Το PMI (Purchasing Managers’ Index) είναι ένας δείκτης που μετρά την οικονομική δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης. Ένας PMI πάνω από 50 δείχνει επέκταση της οικονομίας, ενώ ένας PMI κάτω από 50 δείχνει συρρίκνωση.

Τι σημαίνει όταν λέμε ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 5.8%?
Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των ανέργων στον Καναδά αυξήθηκε στο 5.8% του ενεργού πληθυσμού.