Η Αφαίρεση του Πορτοφολιού Κρυπτογραφήματος MetaMask από το App Store της Apple: Ένας Αναλυτικός Απολογισμός

Στις 14 Οκτωβρίου 2023, το δημοφιλές πορτοφόλι κρυπτογραφήματος MetaMask αφαιρέθηκε από το App Store της Apple για αρκετές ώρες, προκαλώντας ανησυχίες για την πλήρη αφαίρεσή του. Αυτή η εξέλιξη ήταν αναπάντεχη και δεν έχει δοθεί ακόμη καμία αιτία για την αφαίρεση της εφαρμογής. Η κατάσταση είναι παρόμοια με μια κατάσταση τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους με ένα διαφορετικό πορτοφόλι κρυπτογραφήματος, το Trust Wallet, το οποίο αφαιρέθηκε ανεξήγητα από το App Store της Apple, μόνο για να επαναφερθεί.

Το MetaMask, που υποστηρίζει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και είναι ένα από τα πιο έμπιστα στη βιομηχανία, είδε την εφαρμογή του για κινητά να αφαιρείται από το App Store της Apple. Οι συνθήκες για την αφαίρεση δεν έχουν ακόμη γίνει δημόσιες. Ωστόσο, μια παρόμοια κατάσταση συνέβη το προηγούμενο έτος με το Trust Wallet. Η εφαρμογή για κινητά αφαιρέθηκε από το κατάστημα, μόνο για να επαναφερθεί και πάλι.

Το App Store της Apple έχει αντιμετωπίσει αρκετές ανησυχίες από χρήστες και προγραμματιστές. Επιπλέον, έχει μια σημειωμένη ιστορία με ψηφιακά πορτοφόλια στο παρελθόν. Το 2022, η Coinbase είχε προβλήματα με την κυκλοφορία μιας εφαρμογής πορτοφολιού στο κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας. Ενδιαφέροντας, ο συνιδρυτής του MetaMask, Dan Finlay, μίλησε για την εξέλιξη το 2022. Πράγματι, συζήτησε ανοιχτά την επιθυμία και την προθυμία του να σταθεί με την Coinbase ενάντια στην Apple σχετικά με τις πρακτικές τους στο App Store. Ειδικά το φόρο αγοράς εντός της εφαρμογής της εταιρείας 30%, τον οποίο ο Finaly αποκάλεσε “κατάχρηση μονοπωλίου”.