Η Διευθύντρια της Citigroup, Jane Fraser, αναδιοργανώνει τις επιχειρήσεις και μειώνει θέσεις εργασίας καθώς η τράπεζα βρίσκεται σε πτώση μετοχών

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, η Διευθύντρια της Citigroup, Jane Fraser, ανακοίνωσε μια εταιρική αναδιοργάνωση, ισχυριζόμενη ότι η κίνηση αυτή θα μείωνε τα επίπεδα διαχείρισης και θα επιταχύνει τις αποφάσεις. Η Fraser δήλωσε ότι η Citigroup θα χωριστεί σε πέντε κύριες επιχειρησιακές γραμμές που θα αναφέρονται απευθείας σε αυτήν. Προηγουμένως, η εταιρεία είχε δύο κύρια τμήματα που εξυπηρετούσαν καταναλωτές και μεγάλους θεσμικούς πελάτες.

Η προηγούμενη δομή της Citigroup οδηγούσε σε εντάσεις μεταξύ των διευθυντών και σε έλλειψη υπευθυνότητας που μερικές φορές εμπόδιζε νέες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τρέχοντες και πρώην υπαλλήλους. Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν μείωση θέσεων εργασίας, αν και η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη έναν αριθμό, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Οι πέντε επιχειρήσεις είναι η προσωπική τραπεζική στις ΗΠΑ, η διαχείριση περιουσίας, η επενδυτική και εμπορική τραπεζική, η συναλλαγή και οι θεσμικές υπηρεσίες.

Η Fraser επίσης ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να απλοποιήσει τη δομή της τράπεζας και να μειώσει τις θέσεις εργασίας. Η αναδιοργάνωση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική λειτουργία της Citigroup και να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά, καθώς αντιμετωπίζει την πτώση των μετοχών της.