Η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ Πουλά Έως 30 Δισεκατομμύρια Δολάρια για Ενίσχυση της Αγοράς

Η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος ενός προγράμματος για την υποστήριξη των αγορών μετά την επίθεση από τους μαχητές της Χαμάς. Η κεντρική τράπεζα θα λειτουργήσει στην αγορά κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου προκειμένου να εξομαλύνει την ταλάντωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του σέκελ και να παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Υποστήριξη του Σέκελ
Η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ σχεδιάζει να πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένα νομίσματα για να σταθεροποιήσει το τοπικό νόμισμα. Η πώληση αυτή έρχεται ως απάντηση στην πτώση του σέκελ, που έχει υποχωρήσει στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων.

Επιπτώσεις στην Αγορά
Η πώληση ξένου συναλλάγματος από την Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην αγορά, καθώς θα παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα και θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της ταλάντωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του σέκελ. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στην επαναφορά της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την επιστροφή της σταθερότητας στην αγορά.

Συνολικά, η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ αναλαμβάνει δράση για να υποστηρίξει την αγορά και το νόμισμα της χώρας μετά την επίθεση από τους μαχητές της Χαμάς, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και τη ρευστότητα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.