Η μετοχή της Arm αυξάνεται κατά 24% έπειτα από την πρώτη έκδοση στο Nasdaq

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Arm (ARM) ξεκίνησε τη δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών της την Πέμπτη, με τη μετοχή να ανοίγει στα 56,10 δολάρια στο Nasdaq. Οι μετοχές της Arm αυξήθηκαν κατά 10% αμέσως με την έναρξη της διαπραγμάτευσης και ανέβηκαν πάνω από 20% στα 61 δολάρια κατά τα πρώτα 30 λεπτά. Η μετοχή έκλεισε με αύξηση περίπου 25%. Πριν από το IPO, οι μετοχές είχαν τιμολογηθεί στα 51 δολάρια η κάθε μία. Η εταιρεία ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με αξία 54,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η αξία της αγοράς έχει ήδη αυξηθεί πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Arm επικεντρώνεται περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη από την αγορά των smartphones. Η επιστροφή της Arm στις δημόσιες αγορές την Πέμπτη ήταν μια επιτυχημένη κίνηση, καθώς οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά.

Η επιτυχία της Arm στο Nasdaq ενισχύει τη θέση της εταιρείας στην αγορά και αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στη βιομηχανία των τσιπ. Η αύξηση της αξίας της εταιρείας κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη στρατηγική και την τεχνολογία της Arm.

Η επιτυχία του IPO της Arm αναδεικνύει τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία των τσιπ και την ανάγκη για καινοτόμες λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Η Arm έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αυτές τις λύσεις και να συμβάλει στην εξέλιξη της τεχνολογίας τσιπ, καθιστώντας την ένα σημαντικό παίκτη στον κλάδο.