Realistic HD photo of the global development of artificial intelligence creating opportunities for investment in worthy stocks

Η παγκόσμια ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί ευκαιρίες για επενδύσεις σε αντάξιες μετοχές

Το έτος 2023 πέρασε, αφήνοντας την αγορά μετοχών του τομέα της τεχνολογίας ενθουσιασμένη για την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης. Ορισμένες μετοχές απείχαν από αυτή την άνοδο, όμως όχι πάντα για καλό λόγο.

Τρεις από τους κορυφαίους τεχνολογικούς ειδικούς του Motley Fool συζήτησαν για τις πιο προσιτές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη σε αυτήν την αγορά. Διαβάστε παρακάτω για τις επιλογές τους: Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM 1.03%), Amazon (AMZN 1.20%) και Applied Materials (AMAT 4.74%). Όλες οι τρεις μετοχές συναλλάσσονται αρκετά κάτω από τα υψηλά τους στα ιστορικά επίπεδα του 2021 και είναι πεινασμένες για επιστροφή το 2024 και μετά.

Κάποιος πρέπει να φτιάξει όλες αυτές τις τσιπ με την τεχνητή νοημοσύνη, ξέρετε
Anders Bylund (Taiwan Semiconductor): Ο γίγας της παραγωγής ηλεκτρονικών τσιπ Taiwan Semiconductor Manufacturing (συχνά αναφερόμενη ως TSMC) έχει περάσει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, και η πλειονότητα των αλλαγών ήταν ευεργετικές.

Η παγκόσμια έλλειψη χωρητικότητας στην παραγωγή ηλεκτρονικών τσιπ που ξεκίνησε το 2021 τελείωσε στο τέλος του 2023.
Η πίεση της πληθωριστικής ανόδου που επηρέασε τη ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές, όπως νέα αυτοκίνητα και smartphones, μειώθηκε.
Η TSMC ξεκίνησε την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής σε χώρες όπως η Αριζόνα, η Ιαπωνία και η Κίνα, που θα ανοίξουν μεταξύ του 2024 και του 2026. Εάν αυτή η αύξηση της χωρητικότητας δε θέσει το τελευταίο αρνίσιο νύφος στο πρόβλημα της έλλειψης, δεν ξέρω τι θα απαιτείται.
Η εταιρεία παραμένει πρωτοπόρος στην τεχνολογία κατασκευής τσιπ παρά τον ανταγωνισμό από την Intel (INTC 3.02%), με στόχο να δοκιμάσει τη διαδικασία κατασκευής στα 2 νανόμετρα το 2025. Οι τρεις μεγαλύτερες εργοστασιακές μονάδες τσιπ βρίσκονται σε συνεχή ανταγωνισμό για να προσφέρουν την πιο προηγμένη διαδικασία κατασκευής στον κόσμο, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη παραγωγή με χαμηλότερο κόστος και αυξημένη επεξεργαστική απόδοση.

Παραδόξως, δεν ήταν όλα τόσο εύκολα. Η απροσδόκητη είσοδος της Intel στην παραγωγή τρίτων προσθέτει νέους ανέμους αντίθετους στην επιχείρηση της TSMC. Οι συνεχιζόμενες πολιτικές τάσεις μεταξύ Κίνας και Αμερικής δεν βοηθούν καθόλου, αν και η εταιρεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα τοποθετώντας νέες εγκαταστάσεις μακριά από την κινεζική σφαίρα επιρροής, όπως η Αριζόνα.
Όμως, μιλάμε για έναν κυρίαρχο παίκτη σε έναν σημαντικό τομέα, με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης καθώς ο παγκόσμιος οικονομία απομακρύνεται από τη φουσκωμένη αγκυλωτή στολή που φόρεσε το 2021. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor ανταλλάσσονται σε περίπου 15 φορές τα μελλοντικά κέρδη και 8,4 φορές τις πωλήσεις. Οι τιμές των μετοχών παρουσιάζουν περίπου 20% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά σημεία τους, που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2021 και ξανά τον Ιανουάριο του 2022.
Είμαι θαυμαστής της Taiwan Semi και των μετοχών της εδώ και δεκαετίες. Η εταιρεία δεν σταματάει να με εκπλήσσει με το ζυγοσταθμισμένο κύρος της στην αγορά των τσιπ και τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματά της. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1,000% από τότε που τις παρακολούθησα πρώτη φορά το 2006, τετραπλασιάζοντας τα κέρδη του δείκτη αγοράς S&P 500 κατά την ίδια περίοδο. Και μετά από όλα αυτά, οι μετοχές της TSMC φαίνονται ακόμα προσιτές και έτοιμες για περαιτέρω ανάπτυξη αυτή τη στιγμή.
Η αγορά των τσιπ αναμένεται να λάβει μια ραγδαία αύξηση των παραγγελιών καθώς εταιρείες κάθε είδους αναζητούν μία θέση στην εκρηκτική βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης, διατηρώντας τις γραμμές παραγωγής της TSMC απασχολημένες για αρκετά χρόνια ακόμα. Συνεπώς, συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε μερικές μετοχές της TSMC πριν την άνοδο της τιμής των μετοχών.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι πιο προσιτές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη στην αγορά της τεχνολογίας;
2. Ποιες είναι οι τρεις εταιρείες που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης;
3. Τι αντιμετωπίζει η εταιρεία Taiwan Semiconductor στην αγορά των τσιπ;
4. Ποια είναι η προοπτική για αύξηση στην αξία των μετοχών της Taiwan Semiconductor;

Ορισμοί και εξηγήσεις:

1. Τεχνητή νοημοσύνη: Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα των μηχανών και των υπολογιστών να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως η αναγνώριση εικόνων, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και η διαχείριση δεδομένων.
2. Ηλεκτρονικά τσιπ: Τα ηλεκτρονικά τσιπ είναι μικρά ηλεκτρονικά κυκλώματα που αποτελούν την κύρια συστατική μονάδα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά αυτοκίνητα.
3. Motley Fool: Το Motley Fool είναι μια εταιρεία που προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις στην αγορά μετοχών και άλλα οικονομικά θέματα.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:

1. Ιστορία εταιρείας Taiwan Semiconductor Manufacturing
2. Amazon
3. Applied Materials