Η AMD διαθέτει τσιπ AI;

Η AMD παρουσίασε πρόσφατα μια νέα σειρά επιταχυντών AI, τη σειρά MI300, με στόχο να ανταγωνιστεί την Nvidia, η οποία κυριαρχεί στην αγορά των AI chips. Η αύξηση της ζήτησης για τέτοιου είδους τσιπ, οφείλεται στην εμφάνιση εφαρμογών γεννήτριας AI, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google. Η AMD εκτιμά ότι η αγορά για τους επεξεργαστές AI των κέντρων δεδομένων ανέρχεται σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και προβλέπει πωλήσεις 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Η σειρά MI300 της AMD περιλαμβάνει τα MI300A και MI300X chips, τα οποία αναμένεται να είναι από τα πιο ισχυρά στον τομέα. Η AMD συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Microsoft, η Meta και η Oracle, οι οποίες χρησιμοποιούν τα νέα τσιπ της AMD στις υπηρεσίες τους. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα νέα τσιπ της AMD είναι διαθέσιμα για τους πελάτες της υπηρεσίας cloud της για αξιολόγηση.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι τα AI chips;
Τα AI chips είναι ειδικά σχεδιασμένοι επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και την εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας σε σχέση με τους παραδοσιακούς επεξεργαστές, καθιστώντας τα ιδανικά για την εκτέλεση πολύπλοκων αλγορίθμων AI.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ AMD και Nvidia στην αγορά των AI chips;
Η Nvidia είναι η κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά των AI chips, με το H100 AI chip της να θεωρείται ηγέτης της αγοράς. Η AMD εισέρχεται στην αγορά με τη σειρά MI300, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Nvidia και να αποκτήσει μερίδιο αγοράς.

Ποιες εταιρείες συνεργάζονται με την AMD για τα AI chips;
Η AMD συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Microsoft, η Meta και η Oracle, οι οποίες χρησιμοποιούν τα νέα τσιπ της AMD στις υπηρεσίες τους. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα νέα τσιπ της AMD είναι διαθέσιμα για τους πελάτες της υπηρεσίας cloud της για αξιολόγηση.