Realistic HD photo of the possible legal victory of Coinbase against regulatory authorities

Η Coinbase πιθανόν να κερδίσει τη νομική της μάχη εναντίον των κανονιστικών αρχών

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες που είναι εξοικειωμένοι με την υπόθεση, η Coinbase θα μπορούσε να είναι έτοιμη για μια νίκη στη νομική της μάχη εναντίον των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών, μετά από μία ακρόαση στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον αναλυτή νομικών διαφορών του Bloomberg, Elliot Z. Stein, εκτιμάται ότι οι πιθανότητες για νίκη της κρυπτονομισματικής ανταλλακτήριο Coinbase στην αίτησή της για απορρίπτει των κατηγοριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών είναι περίπου 70%.
Η αίτηση της Coinbase ισχυρίζεται ότι κανένα από τα νομίσματα που αναφέρονται στην αγωγή της SEC δεν πληροί τον ορισμό της επενδυτικής σύμβασης, και, συνεπώς, δεν μπορούν να θεωρηθούν αξοχές, ούτε η Coinbase μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυθαίρετη αξοχή για αδιάφορη δωροδοκία.
Ο Δικαστής Κάθεριν Πολκ Φαϊλα ήθελε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παράσχει μια ορισμού της “επενδυτικής σύμβασης” που δεν θα περιελάμβανε τελικά ακίνδυνα συλλεκτικά αντικείμενα, όπως τα Beanie Babies.
Ο Stein θεωρεί ότι ο ορισμός της Coinbase είναι πολύ πιο πειστικός- να απαιτεί από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να αγοράσουν μια συμμετοχή σε μια “επιχείρηση” αντί για ένα οικοσύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι πωλήσεις κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα της Coinbase όσο και η επιχείρηση staking-as-a-service της θα βρίσκονταν εκτός της αρμοδιότητας της SEC.
Ακόμη κι αν η υπόθεση επιβιώσει, πιθανότατα θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να περιορίσει το Howey. Το Howey Test είναι ένα νομικό πρότυπο που καθιερώθηκε τη δεκαετία του 1940 για την αναγνώριση επενδυτικών συμβάσεων.
Ο ορισμός της αγοράς τέχνης, για παράδειγμα, μπορεί να αγοραστεί με προσδοκία κέρδους βάσει των προσπαθειών του παραγωγού που αυξάνει την αξία του. Σύμφωνα με το Howey Test, αυτό θα θεωρείτο επενδυτική σύμβαση, καθιστώντας την πώληση τέχνης μια συναλλαγή αξοχής.
Ο καθηγητής νόμου του Πανεπιστημίου του Kentucky, Brian L. Frye, συμφωνεί ότι το δικαστήριο προς το παρόν είναι πιθανόν να υποστηρίξει την Coinbase σε αυτήν την υπόθεση, αλλά είπε ότι μπορεί να έχει δυσκολία στην αποδοχή. Προέβλεψε επίσης ότι η SEC θα προσβάλει την υπόθεση, καθώς θα την παραπέμψει στο κυκλικό δικαστήριο.
O εταίρος από το νομικό γραφείο Amundsen Davis, Joe Carlasare ήταν πολύ πιο απαισιόδοξος για τις πιθανότητες μιας τέλειας έκβασης για την Coinbase. Ενώ οι επιχειρήματα της Coinbase ήταν πειστικά και η ανταλλαγή πιθανόν να κερδίσει σε κάποιους τομείς, η νίκη απόρριψης όλων των κατηγοριών σε μια έκκληση για απόρριψη είναι απλά πολύ δύσκολη.
Η SEC έχασε ήδη δύο μείζονες αναμετρήσεις του κρυπτο-χρυσού τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής εναντίον της Ripple Labs. Το εν λόγω δικαστικό οργανωτικό πρωτόκολλο ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποια είναι η νομική μάχη της Coinbase εναντίον των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών;
2. Ποια είναι η αίτηση της Coinbase και τι αιτιολογεί;
3. Ποιος καθορίζει τον ορισμό της “επενδυτικής σύμβασης” στην υπόθεση αυτή;
4. Ποια είναι η σημασία του Howey Test και πώς σχετίζεται με την υπόθεση;
5. Ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της Coinbase;
6. Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην υπόθεση;
7. Ποιες οντότητες έχουν ήδη χάσει αναμετρήσεις με τη SEC στο παρελθόν;
8. Ποιος είναι ο αντίκτυπος της νίκης της Coinbase σε αυτήν την υπόθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμοί κλειδιά όρου:

1. Coinbase: Μια κρυπτονομισματική ανταλλακτήριο και πλατφόρμα αποθήκευσης για την αγορά, πώληση και ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.
2. Ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές: Οργανισμοί της κυβέρνησης που εποπτεύουν και ρυθμίζουν τις δραστηριότητες στις χρηματοοικονομικές αγορές.
3. Επενδυτική σύμβαση: Ένα χρηματοοικονομικό όργανο που δίνει το δικαίωμα στον κάτοχό του να αποκτήσει κέρδη από αύξηση της αξίας του.
4. Howey Test: Ένα νομικό πρότυπο που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση επενδυτικών συμβάσεων.
5. Επιχείρηση staking-as-a-service: Μια υπηρεσία που επιτρέπει τους κατόχους κρυπτονομισμάτων να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:

1. https://www.coinbase.com/ – Επίσημη ιστοσελίδα της Coinbase για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα τους.
2. https://www.sec.gov/ – Επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών για ενημέρωση σχετικά με έννοιες και ρυθμίσεις.
3. https://www.bloomberg.com/ – Επίσημη ιστοσελίδα του Bloomberg με ειδήσεις και αναλύσεις στον τομέα της οικονομίας και χρηματοοικονομικών.
4. https://www.xwma.net/ – Ιστοσελίδα με ειδήσεις και αναλύσεις για τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain.