Η Matrixport επιμένει στην πρόβλεψη για το Bitcoin στα $45K μέχρι το τέλος του έτους

Η Matrixport, μια εταιρεία εμπορίας κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Bitmain, Wu Jihan, επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι το Bitcoin (BTC) θα φτάσει τα $45,000 μέχρι το τέλος του 2023. Η εταιρεία είχε θέσει για πρώτη φορά τον στόχο τιμής του BTC για το τέλος του 2023 στα $45,000 στις αρχές του 2023 και επανέλαβε την τολμηρή πρόβλεψή της για το Bitcoin σε μια ανάρτηση blog στις 24 Οκτωβρίου.

Η Matrixport προέβλεψε ότι ο Οκτώβριος θα ήταν ένας ισχυρός μήνας για το Bitcoin λόγω της ενθουσιώδους αντίδρασης γύρω από τις πιθανές εγκρίσεις ενός spot BTC exchange-traded fund (ETF). Η εταιρεία επίσης τόνισε ότι ο Οκτώβριος έχει ιστορικά αποδειχθεί ο ισχυρότερος μήνας για το Bitcoin, με μέση επιστροφή της τάξης του 20%.

Η Matrixport επισήμανε επίσης στην έκθεσή της ότι η άνοδος του Bitcoin πάνω από τα $31,500 τον Ιούλιο δείχνει ότι τα $45,000 είναι εφικτά μέχρι το τέλος του έτους. “Ενώ η πρόβλεψή μας ίσως ήταν τολμηρή, η ανάλυσή μας βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη διαδικασία επένδυσης που ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη φέτος”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές δεν έχουν είναι τόσο αισιόδοξοι για την τιμή του Bitcoin το 2023. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας και κύριος στρατηγικός της Standard’s Chartered πρόβλεψε ότι το Bitcoin θα έπεφτε σε χαμηλά επίπεδα της τάξης των $5,000 το 2023. Η χαμηλότερη αξία του Bitcoin μέχρι στιγμής φέτος ήταν περίπου $16,600.