Η PayPal αντιμετωπίζει δράση από την SEC σχετικά με το σταθερό νόμισμα PYUSD: Επίσημη

Η PayPal, ένας γίγαντας των πληρωμών, έχει λάβει μια διαταγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) σχετικά με το σταθερό νόμισμα που συνδέεται με τον δολάριο των ΗΠΑ. Η Διεύθυνση Επιβολής της SEC έχει στείλει μια διαταγή στην PayPal σχετικά με το σταθερό νόμισμα PayPal USD (PYUSD), όπως αποκάλυψε επίσημα η εταιρεία στις 2 Νοεμβρίου στην τριμηνιαία οικονομική της έκθεση με την SEC. Η διαταγή, που λήφθηκε από την PayPal στις 1 Νοεμβρίου, ζήτησε από την PayPal να παράγει ορισμένα έγγραφα. “Συνεργαζόμαστε με την SEC σχετικά με αυτό το αίτημα”, σημείωσε η PayPal.

Η δράση αυτή έρχεται περίπου τρεις μήνες μετά την εκκίνηση του σταθερού νομίσματος PYUSD από την PayPal τον πρώιμο Αύγουστο. Το σταθερό νόμισμα εκδίδεται από το Paxos Trust και υποστηρίζεται από καταθέσεις σε δολάρια των ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα ομόλογα του θησαυρού και παρόμοια μετρητά ισοδύναμα. Το PYUSD βασίζεται στο blockchain του Ethereum και στοχεύει στη διαχείριση ψηφιακών πληρωμών και του Web3. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Paxos, το PYUSD έχει ήδη δει μια επιτυχημένη εκκίνηση, φτάνοντας σε κεφαλαιοποίηση αγοράς 150 εκατομμυρίων δολαρίων στους δύο μήνες από την εκκίνησή του.

Η PayPal δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα σχολίων του Cointelegraph. Η έντονη αύξηση στην υιοθέτηση του PayPal USD ήρθε καθώς μεγάλες ανταλλαγές όπως η Coinbase, η Crypto.com, η Bitstamp και η Kraken καταχώρησαν το σταθερό νόμισμα στις πλατφόρμες τους λίγο μετά την εκκίνησή του. Τον Σεπτέμβριο, η PayPal ανακοίνωσε την επερχόμενη ενσωμάτωση του σταθερού νομίσματος PYUSD στην υπηρεσία κινητής πληρωμής Venmo, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν PYUSD και να το στέλνουν σε φίλους και συγγενείς.

Εκτός από την εντατική κίνηση προς το crypto στις Ηνωμένες Πολιτείες, η PayPal έχει επίσης προοδεύσει με πρωτοβουλίες crypto σε άλλες χώρες. Στις 31 Οκτωβρίου, η PayPal έλαβε άδεια από την Βρετανική Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας για να προσφέρει υπηρεσίες crypto στη χώρα.