Η Walt Disney Company Ανακοινώνει Μετρητά Διανεμόμενα Κέρδη: Μια Νέα Εποχή Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η Διοίκηση της Walt Disney Company (NYSE: DIS) ανακοίνωσε σήμερα τη διανομή μετρητών κερδών ύψους $0.30 ανά μετοχή για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023, πληρωτέα στις 10 Ιανουαρίου 2024 στους μετόχους που είχαν τις μετοχές καταχωρημένες στο κλείσιμο της εργασίας στις 11 Δεκεμβρίου 2023.

“Αυτή ήταν μια χρονιά σημαντικής προόδου για την Walt Disney Company, που χαρακτηρίστηκε από στρατηγική αναδιάρθρωση και ανανεωμένη επικέντρωση στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”, δήλωσε ο Mark Parker, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. “Καθώς η Disney προχωρά με τους κύριους στρατηγικούς της στόχους, είμαστε ευχαριστημένοι που δηλώνουμε ένα διανεμόμενο κέρδος για τους μετόχους μας, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε στο μέλλον της εταιρείας και να δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία σημαντικής αξίας”.

Η Walt Disney Company, μαζί με τις θυγατρικές της και τις συνδεδεμένες εταιρείες, είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία διασκέδασης και μέσων ενημέρωσης για οικογένειες, που περιλαμβάνει τρία επιχειρηματικά τμήματα: Ψυχαγωγία, Αθλητισμός και Εμπειρίες. Η Disney είναι μια εταιρεία του Dow 30 και είχε ετήσια έσοδα $88.9 δισεκατομμυρίων το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι τα διανεμόμενα κέρδη;
Τα διανεμόμενα κέρδη είναι ένα ποσό από τα κέρδη μιας εταιρείας που διανέμεται στους μετόχους της. Συνήθως εκφράζεται ως ποσό ανά μετοχή.

Ποιος είναι ο Mark Parker;
Ο Mark Parker είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Walt Disney Company.

Τι είναι το Dow 30;
Το Dow 30, γνωστό και ως Dow Jones Industrial Average, είναι ένας δείκτης που παρακολουθεί τις μετοχές 30 από τις μεγαλύτερες και πιο επιρροής εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.