Μεγάλη πτώση των μετοχών του Χονγκ Κονγκ κατά 2% μετά τα δεδομένα από την Κίνα

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ κατέρρευσαν κατά περισσότερο από το 2%, οδηγώντας σε απώλειες στις ευρύτερες αγορές της Ασία-Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα δεδομένα της Κίνας για τον πληθωρισμό και το εμπόριο του Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ εμπορεύεται 2,11% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας έχει υποχωρήσει κατά 1,11%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,44% και ο Kospi της Νότιας Κορέας έπεσε κατά 0,9%.

Οι μετοχές του Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έπεσαν κατά περισσότερο από το 2%, καθώς ο τομέας των καταναλωτικών κυκλικών προϊόντων οδηγούσε τις απώλειες. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, η οποία κατέρρευσε κατά 12% στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους, οδήγησε στις απώλειες του δείκτη. Άλλες μετοχές που συνέβαλαν στην πτώση του δείκτη περιλαμβάνουν την China Merchants Bank, η οποία έπεσε κατά 1,27%, ενώ η Ping An Insurance έχασε 1,67%.

Οι τιμές καταναλωτή της Κίνας ήταν σταθερές τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές στην πύλη των εργοστασίων είδαν τις ετήσιες πτώσεις να επιβραδύνουν για τρίτο μήνα. Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας έπεσε κατά 2,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αδύναμος σε σχέση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για μια πτώση 2,4%. Οι χλιαρές τιμές υπογραμμίζουν αυτό που οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας χαρακτήρισαν ως “βασανιστική” οικονομική ανάκαμψη μετά την έξοδο της χώρας από τα αυστηρά μέτρα κατά του Covid προς το τέλος του προηγούμενου έτους.