Realistic high-definition illustration of Instructions for Acquiring Stocks: Capital, Chevron, and Vici Properties

Οδηγίες για την απόκτηση Μετοχών: Κεύβεν, Τσεβρόν και Vici Properties

Μετά την επανέκδοση της αγοράς πέρυσι, αποφάσισα να επιβραδύνω τις νέες επενδύσεις μου για να αρχίσω να αυξάνω το χρηματικό μου απόθεμα, για περίπτωση που η αγορά κάνει ανάσα. Πούλησα μερικές θέσεις στις οποίες είχα ζημιές ενώ επέτρεψα στα μερίσματα και τις μεταφορές μου να μαζεύουν, με αποτέλεσμα η μετρητοίς μου τώρα να είναι πάνω από το 5% της αξίας της θέσης μου.

Σκοπεύω να επενδύσω ένα μέρος από αυτό το χρηματικό απόθεμα τις επόμενες εβδομάδες τώρα που η αγορά έχει κρυώσει στην αρχή του 2024. Τα Chevron, Kenvue και Vici Properties είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες μετοχές που προτίθεμαι να αγοράσω. Παρακάτω εξηγώ γιατί είναι στην κορυφή της λίστας μου.

Κεύβεν: Καύσιμο για ανάπτυξη

Η Κεύβεν έρχεται από μια χρονιά πτωτικής απόδοσης. Οι μετοχές της πετρελαϊκής γίγαντα έχουν πέσει περίπου 20% τον τελευταίο χρόνο, βαρύνοντας από τις τιμές του πετρελαίου και την εκκρεμότητα της εξαγοράς της ανταγωνίστριας εταιρείας Hess. Ωστόσο, αυτή η πτώση στην αξία της μετοχής έχει κάνει την Κεύβεν πιο ελκυστική ως προς το μειωμένο απόδοσης μερίσματος (4,2%) και την αξία που μπορεί να προσφέρει (δεδομένης της ανάπτυξης που μπορεί να επιτύχει σε χαμηλές τιμές πετρελαίου).

Η Κεύβεν έχει επικεντρωθεί με συνέπεια στη βελτίωση της απόδοσης των επενδύσεών της επικεντρώνοντας τη δαπάνη κεφαλαίου στις πιο αποδοτικές ευκαιρίες. Αυτό θέτει την πετρελαϊκή εταιρεία σε θέση να αυξήσει τα ρευστά της ποσά με υγιείς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, ακόμη και σε ένα αρνητικό σενάριο όπου οι τιμές του πετρελαίου θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 60 δολάρια το βαρέλι έως το 2027 (και θα πέσουν στα 50 δολάρια τα τελευταία χρόνια της πρόβλεψης). Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η Κεύβεν μπορεί να προσφέρει αύξηση των ελεύθερων ροών με ποσοστό άνω του 10% ετησίως τα επόμενα χρόνια. Αυτό υποστηρίζει την άποψη της εταιρείας ότι μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει τα μερίσματά της ενώ αγοράζει πίσω μετοχές στο χαμηλό άκρο του ετήσιου εύρους 10 δισ. έως 20 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Κεύβεν έχει σημαντική δυναμική ανόδου εάν οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 70 δολάρια το βαρέλι (γύρω από την τρέχουσα τιμή) και ολοκληρωθεί η καθοριστική εξαγορά της Hess. Αυτοί οι παράγοντες θα δώσουν στην Κεύβεν το καύσιμο για να διπλασιάσει τις ελεύθερες ροές της έως το 2027, παρατείνοντας την προοπτική ανάπτυξης παραγωγής της μέχρι την δεκαετία του 2030. Αυτό θα παρέχει στην πετρελαϊκή γίγαντα περισσότερα κεφάλαια για να επιστρέψει στους μετόχους και να επενδύσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών της που χρησιμοποιούν λιγότερο άνθρακα. Μπορεί επίσης να της παράσχει το καύσιμο που χρειάζεται για να παράγει ισχυρές συνολικές αποδόσεις.

Kenvue: Υγιές μέλλον

Οι μετοχές της Kenvue έχουν πέσει μετά το δημόσιο χρέωσης τους και την αποχωρητήριο από τον υγειονομικό γίγαντα Johnson & Johnson. Οι μετοχές είναι χαμηλότερες κατά περίπου 20% από τότε που βγήκαν στο κοινό, αυξάνοντας το αποδοτικότερο μερίδιο σε 3,8%. Αυτό οφείλεται κυρίως στον κυκλοφοριακό αριθμό των μετόχων.

Η εταιρεία έχει κάνει ένα υγιές ξεκίνημα ως ανεξάρτητη δημόσια εταιρεία. Το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε πωλήσεις 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 3,3% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, εμφάνισε ένα ισχυρό επίπεδο αποδοτικότητας. Η εταιρεία προβλέπει αύξηση των πωλήσεών της κατά 4% έως 4,5% για το έτος.

Η Kenvue παράγει υγιείς ροές μετρητών, το οποίο της επέτρεψε να ξεκινήσει μια διανομή μερισμάτων και να εκτελέσει ένα πρόγραμμα εξαγορών μετοχών. Οι αυξανόμενες πωλήσεις, κέρδη και ροή μετρητών θα της επιτρέψουν να ακολουθήσει τα ίχνη του πρώην μητρικού της χρηματοδότησης, αυξάνοντας σταθερά τα μερίσματά της στο μέλλον. Αυτή η ανάπτυξη θα συμβάλει στην αύξηση της τιμής των μετοχών στο μέλλον, που θα επιτρέψει στην Kenvue να παράγει υγιείς συνολικές αποδόσεις.

Vici Properties: Γρήγορη μεγάλος οργανισμός ακινήτων

Η μετοχή της Vici Properties έχει πεσει περίπου 7% τον τελευταίο χρόνο. Αυτή η πτώση αύξησε το ποσοστό του μερίσματος της ακινήτου επένδυσης (REIT) σε 5,4%.

Ενώ η τιμή της μετοχής είναι χαμηλότερη, ο οργανισμός που δραστηριοποιείται στην εμπειρική ιδιοκτησία αναπτύσσεται γρήγορα. Τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι προσαρμοσμένες λειτουργικές ροές ανέρχονταν σε περίπου 11% ανά μετοχή. Η Vici επωφελείται από την αύξηση των ενοικιαστικών τιμών και από το όλο και μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της. Με το κέρδος να αυξάνεται ενώ η τιμή της μετοχής έχει πέσει, η Vici έχει γίνει πολύ πιο οικονομική τον τελευταίο χρόνο.

Ο REIT συνεχίζει να κάνει νέες επενδύσεις για την κίνητηποίηση της ανάπτυξης. Στους πρόσφατους μήνες, η Vici απέκτησε 38 κέντρα ψυχαγωγίας μπόουλινγκ από την Bowlero σε μια συναλλαγή πώλησης-ενοικίασης αξίας 432,9 εκατομμυρίων δολαρίων, συμφώνησε να παρέχει ένα ποσό έως και 212 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση κατασκευής για την ανάπτυξη ενός εσωτερικού πάρκου νερού Kalahari και έχει επεκτείνει τις επενδύσεις της με το Chelsea Piers και την Cabot σε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι επενδύσεις θα αυξήσουν τα έσοδά της στο μέλλον, παρέχοντας στην οργανισμό μεγαλύτερη ροή μετρητών για να αυξήσει τα μερίσματά της. Αυτός ο συνδυασμός ανάπτυξης και εισοδήματος θα της επιτρέψει να παράγει συναρπαστικές συνολικές αποδόσεις στα επόμενα χρόνια.

Επιδιώκοντας την αξιοποίηση της ισχυρής δυναμικής συνολικής απόδοσης

Οι Chevron, Kenvue και Vici Properties έχουν καταγράψει απόδοση χαμηλότερη του μέσου όρου τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν ελκυστικό και αυξανόμενο εισόδημα από μερίσματα στο μέλλον, με τη δυνατότητα παραγωγής ισχυρών συνολικών αποδόσεων στο μακροπρόθεσμο, καθώς αυξάνουν τα κέρδη τους και οι τιμές των μετοχών τους ανακάμπτουν. Φαίνονται πολύ ελκυστικά μέρη για να αρχίσει να αξιοποιείται το χρηματικό μου απόθεμα.

Γενικές Ερωτήσεις

1. Τι είναι η Κεύβεν;
Η Κεύβεν είναι μια πετρελαϊκή εταιρεία που ασχολείται με την εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου.

2. Τι είναι η Kenvue;
Η Kenvue είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και παρέχει υπηρεσίες υγείας στο κοινό.

3. Τι είναι η Vici Properties;
Η Vici Properties είναι μια εταιρεία ακινήτων που επενδύει σε κέντρα ψυχαγωγίας, ξενοδοχεία και άλλες ακινητοποιήσεις.

Επενδύσεις στην Κεύβεν

4. Γιατί αξίζει να επενδύσω στην Κεύβεν;
Η Κεύβεν είναι ανταγωνιστική εταιρεία με ανάπτυξη και έχει τη δυνατότητα να παράγει ισχυρές ροές μετρητών, ακόμη και σε χαμηλές τιμές πετρελαίου.

5. Ποια είναι η προοπτική ανάπτυξης της Κεύβεν;
Η Κεύβεν έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ελεύθερα της ρεύματα με ποσοστό άνω του 10% ετησίως, ακόμη και σε αρνητικό σενάριο με χαμηλές τιμές πετρελαίου.

6. Ποιο είναι το μέρισμα της Κεύβεν;
Το μέρισμα της Κεύβεν ανέρχεται σε περίπου 4,2%.

Επενδύσεις στην Kenvue

7. Γιατί αξίζει να επενδύσω στην Kenvue;
Η Kenvue είναι μια υγιής εταιρεία με ευκαιρίες ανάπτυξης και έχει καλή αποτελεσματικότητα.

8. Ποια είναι η προοπτική ανάπτυξης της Kenvue;
Η Kenvue προβλέπει αύξηση των πωλήσεών της κατά 4% έως 4,5% για το έτος.

9. Ποιο είναι το μέρισμα της Kenvue;
Το μέρισμα της Kenvue ανέρχεται σε περίπου 3,8%.

Επενδύσεις στην Vici Properties

10. Γιατί αξίζει να επενδύσω στην Vici Properties;
Η Vici Properties είναι μια γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων με καλές αποδόσεις και αυξημένη ροή μετρητών.

11. Ποια είναι η προοπτική ανάπτυξης της Vici Properties;
Η Vici Properties συνεχίζει να κάνει νέες επενδύσεις για να αυξήσει τα έσοδά της και προβλέπεται ότι θα παράγει συναρπαστικές συνολικές αποδόσεις στο μέλλον.

12. Ποιο είναι το μέρισμα της Vici Properties;
Το μέρισμα της Vici Properties ανέρχεται σε περίπου 5,4%.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Ιστοσελίδα Chevron
Ιστοσελίδα Kenvue
Ιστοσελίδα Vici Properties