Οι ασιατικές αγορές παρουσιάζουν μικτές επιδόσεις καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατηρεί νομισματική πολιτική

Οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μικτές επιδόσεις στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική μετά την τελευταία της συνεδρίαση. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,12% την τελευταία του ώρα, αντιστρέφοντας τις απώλειες και οδηγώντας τα κέρδη στην Ασία. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, με τον CSI 300 να κλείνει με άνοδο 1,81% στις 3.738,93 μονάδες και να ανακάμπτει από το χαμηλό του 10 μηνών. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,05%, αντιστρέφοντας επίσης τις απώλειες νωρίτερα μέσα στην ημέρα και έκλεισε στις 7.068,8 μονάδες.

Μετατόπιση βιομηχανίας ημιαγωγών και δυνητικοί δικαιούχοι
Οι αναλυτές της Morgan Stanley εντόπισαν μια «μνημειώδη αλλαγή» στη βιομηχανία ημιαγωγών, με μια μετάβαση στην «αρχιτεκτονική 3D ‘gate-all-around’» που παρουσιάζει μια «αθροιστική» ευκαιρία άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού ημι-καπ μέχρι το 2030 Η τράπεζα κατονόμασε τις μετοχές που πιστεύει ότι θα ωφεληθούν από αυτή τη μετατόπιση.

Κινεζικός τομέας Διαδικτύου και μετοχές προς παρακολούθηση
Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων AllianceBernstein τόνισε ότι αρκετές μετοχές πρόκειται να επωφεληθούν από την «αδυσώπητη αναζήτηση των βολβών των ματιών» στον κινεζικό τομέα του Διαδικτύου. Η εταιρεία σημείωσε ότι η δραστηριότητα που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται σε πλατφόρμες μέσων που προηγουμένως συνδέονταν λιγότερο με το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο.

Απόδοση αγοράς σε άλλες περιοχές
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,43%, κλείνοντας στις 32.467,76 μονάδες, ενώ ο Topix ανέβηκε οριακά στις 2.360,48 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας αναρριχήθηκε 0,36%, κλείνοντας τη μέρα στις 2.556,88 μονάδες, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 0,18% και έκλεισε στις 912,55 μονάδες.