Ο Ιδρυτής της Binance, CZ, Παραμένει στις ΗΠΑ: Μια Ανάλυση της Κατάστασης

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng “CZ” Zhao, βρίσκεται αναγκαστικά στις ΗΠΑ, καθώς ένας ομοσπονδιακός δικαστής εξετάζει μια πρόταση του Τμήματος Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που θα τον απαιτούσε να παραμείνει στη χώρα μέχρι να εκδικαστεί η περίπτωσή του τον επόμενο χρόνο.

Ο Zhao παραδέχτηκε την εβδομάδα που μας πέρασε ότι παραβίασε τον Νόμο για την Εμπιστευτικότητα των Τραπεζών και παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Binance, της μεγαλύτερης κρυπτονομισματικής ανταλλαγής στον κόσμο ως προς τον όγκο.

Η ίδια η ανταλλαγή παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τους νόμους για τις κυρώσεις και τη μεταφορά χρημάτων, συμφωνώντας να πληρώσει πρόστιμο 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να ενσωματώσει επιτηρητές συμμόρφωσης που μπορούν να αναφέρουν πίσω στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μετά την ομολογία του Zhao, ένας δικαστής επιτρέπει την απελευθέρωσή του με εγγύηση προσωπικής αναγνώρισης 175 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Zhao κατέθεσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε έναν λογαριασμό εμπιστοσύνης και είχε τρεις εγγυητές να καταθέσουν πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια ως εγγύηση για την εγγύηση.

Σύμφωνα με τους όρους της απελευθέρωσης με εγγύηση, ήταν ελεύθερος να επιστρέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου διαμένουν επίσης η σύζυγος και τα παιδιά του.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι η Binance;
Η Binance είναι η μεγαλύτερη κρυπτονομισματική ανταλλαγή στον κόσμο ως προς τον όγκο.

Ποιος είναι ο Changpeng “CZ” Zhao;
Ο Changpeng “CZ” Zhao είναι ο ιδρυτής της Binance και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Τι είναι ο Νόμος για την Εμπιστευτικότητα των Τραπεζών;
Ο Νόμος για την Εμπιστευτικότητα των Τραπεζών είναι ένας αμερικανικός νόμος που απαιτεί από τις τράπεζες να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα που μπορεί να σχετίζεται με ξέπλυμα χρήματος και άλλες παρανομίες.

Τι σημαίνει η απελευθέρωση με εγγύηση προσωπικής αναγνώρισης;
Η απελευθέρωση με εγγύηση προσωπικής αναγνώρισης είναι μια διαδικασία όπου ένας κατηγορούμενος μπορεί να απελευθερωθεί από την κράτηση με την υπόσχεση ότι θα εμφανιστεί σε όλες τις μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες.