Ο Συνιδρυτής της Kraken Υποστηρίζει την Αυτο-Ρύθμιση της Κρυπτοβιομηχανίας μετά την Ιστορική Διακανονιστική Συμφωνία της Binance

Στη σκιά της ιστορικής διακανονιστικής συμφωνίας της Binance, ο Jesse Powell, συνιδρυτής της κρυπτονομισματικής ανταλλαγής Kraken, κάλεσε την κρυπτοβιομηχανία να αυτο-ρυθμιστεί. Η διακανονιστική συμφωνία της Binance, που ανέρχεται σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, και η παραίτηση του CEO της, CZ, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κρυπτοβιομηχανία.

Ο Powell, αντιμετωπίζοντας την απόφαση της Securities and Exchange Commission (SEC) να κατηγορήσει την Kraken για υποτιθέμενες παραβάσεις των νόμων για τα αξιόγραφα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση. Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο Powell αποκάλεσε την SEC “τον κορυφαίο decel των ΗΠΑ” – έναν όρο που χρησιμοποιείται στους τεχνολογικούς κύκλους για να προσβάλλει κάποιον που επιβραδύνει την πρόοδο.

Ως μέρος της διακανονιστικής συμφωνίας της, η Kraken συμφώνησε να πληρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια και να σταματήσει να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες κρυπτο-στοίχησης στους πελάτες των ΗΠΑ.

Παρά τις προκλήσεις, ο Powell δήλωσε ότι η Kraken “παίζει το μακροπρόθεσμο παιχνίδι”, υποδεικνύοντας την ανάγκη για αυτο-ρύθμιση στην κρυπτοβιομηχανία.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι η αυτο-ρύθμιση;
Η αυτο-ρύθμιση αναφέρεται στην πρακτική των επιχειρήσεων ή των βιομηχανιών να επιβάλλουν εθελοντικά τους δικούς τους κανόνες και πρότυπα, αντί να υπόκεινται σε κυβερνητική ρύθμιση.

Τι είναι η διακανονιστική συμφωνία;
Μια διακανονιστική συμφωνία είναι μια νομική συμφωνία που χρησιμοποιείται για να λύσει μια διαφορά μεταξύ δύο μερών χωρίς δίκη.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα;
Το κρυπτονόμισμα είναι μια ψηφιακή ή εικονική νόμισμα που χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για ασφάλεια. Τα κρυπτονομίσματα είναι συνήθως βασισμένα σε τεχνολογία blockchain.

Τι είναι η SEC;
Η Securities and Exchange Commission (SEC) είναι ένας αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την εποπτεία και τη ρύθμιση της αγοράς αξιογράφων και την προστασία των επενδυτών.