Ο Τζο Μπάιντεν και ηλίκων G20 υποστηρίζουν επαναστατικούς κανόνες τιμών κρυπτονομισμάτων που αλλάζουν τα δεδομένα για την αγορά Bitcoin, Ethereum, BNB και XRP αξίας 1 τρισ. δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και οι ηγέτες των χωρών μελών της G20 υποστηρίζουν τις επαναστατικές και καινοτόμες συστάσεις για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων από το παγκόσμιο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB). Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, γνωστοί ως G20, υπέγραψαν μια δήλωση που λέει: “Υποστηρίζουμε τις υψηλού επιπέδου συστάσεις του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη ρύθμιση, την εποπτεία και την επιτήρηση των δραστηριοτήτων και των αγορών κρυπτονομισμάτων και των παγκόσμιων διευθετήσεων σταθεροποιητικών νομισμάτων”.

Η δήλωση της G20 καλεί επίσης για τη “ταχεία εφαρμογή του πλαισίου αναφοράς για τα κρυπτονομίσματα” που θα παρέχει στις φορολογικές αρχές μεγαλύτερη ορατότητα στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η υποστήριξη αυτών των συστάσεων από τον Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες των χωρών της G20 σημαίνει ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων πρέπει να προετοιμαστεί για μια σεισμική αλλαγή αξίας 15 τρισ. δολαρίων. Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ρύθμιση και την εποπτεία των κρυπτονομισμάτων, καθώς και στη διαφάνεια των συναλλαγών και τη φορολογία τους.