Ποια μετοχή είναι η καλύτερη για τους επόμενους 6 μήνες;

Καθώς οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, οι επενδυτές αναζητούν αξιόπιστες μετοχές ανάπτυξης για αγορά. Παρά την αυξημένη δυσκολία, οι μετοχές ανάπτυξης έχουν υπερβεί τις μετοχές αξίας το 2023 και οι επενδυτές αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων.

Οι αναλυτές της CFRA Research προτείνουν δέκα μετοχές ανάπτυξης που έχουν δείξει σταθερή ετήσια αύξηση των εσόδων τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτές περιλαμβάνουν την Alphabet Inc. (GOOGL), την Amazon.com Inc. (AMZN), την Nvidia Corp. (NVDA), την Meta Platforms Inc. (META), την Tesla Inc. (TSLA), την Exxon Mobil Corp. (XOM), την Adobe Inc. (ADBE), την Chevron Corp. (CVX), την Salesforce Inc. (CRM) και την Netflix Inc. (NFLX).

Επιπλέον, οι μετοχές τεχνολογίας, όπως η Salesforce, η Microsoft και η Intel, ήταν από τις καλύτερες επιδόσεις του Dow το 2023. Ωστόσο, οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς οι αγορές μπορεί να υπερβάλλουν στις ανοδικές τάσεις και να πέσουν υπερβολικά στις πτωτικές.

Στο μεταξύ, οι μετοχές μεγάλων εταιρειών, όπως η Altria Group Inc. (MO), η Broadcom Inc. (AVGO), η Johnson & Johnson (JNJ), η JPMorgan Chase & Co. (JPM), η NextEra Energy Inc. (NEE) και η Prologis Inc. (PLD), προτείνονται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Τέλος, παρά τις προκλήσεις, η Disney έχει δείξει ανθεκτικότητα χάρη στην επιτυχία της υπηρεσίας streaming Disney+ και στην ανανεωμένη επικέντρωση στην στρατηγική της για άμεση προσφορά στους καταναλωτές.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Τι είναι οι μετοχές ανάπτυξης;
Οι μετοχές ανάπτυξης αναφέρονται σε εταιρείες που αναμένεται να αυξήσουν τα κέρδη τους σε γρηγορότερο ρυθμό από τον μέσο όρο της αγοράς.

Τι είναι οι μετοχές αξίας;
Οι μετοχές αξίας είναι εταιρείες που εμπορεύονται με έναν χαμηλότερο συντελεστή από την εκτίμηση της αγοράς για τα κέρδη τους ή την αξία τους σε σχέση με τα βιβλία τους.

Τι είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα;
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) είναι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής της χώρας.

Τι είναι το Dow;
Το Dow, ή Dow Jones Industrial Average, είναι ένας δείκτης που παρακολουθεί τις μετοχές 30 από τις μεγαλύτερες και πιο επιρροής εταιρείες των ΗΠΑ.