Ποιες είναι οι 5 μετοχές Warren Buffett;

Ο Warren Buffett, γνωστός και ως “Ο Μάντης της Ομάχας”, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο. Η επενδυτική του φιλοσοφία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποδοτική, με την εταιρεία του, την Berkshire Hathaway, να παρουσιάζει εκπληκτικά αποτελέσματα εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το 74% του χαρτοφυλακίου του Buffett, το οποίο ανέρχεται σε 335 δισεκατομμύρια δολάρια, επενδύεται σε μόλις πέντε μετοχές.

Οι πέντε κορυφαίες μετοχές
Οι πέντε μετοχές που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του Buffett είναι η Apple, η Bank of America, η Coca-Cola, η American Express και η Chevron. Αυτές οι εταιρείες αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς της αγοράς, από την τεχνολογία και τις τράπεζες μέχρι τα αναψυκτικά και την ενέργεια.

1. Apple: Η Apple αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του Buffett, με την επένδυση να ανέρχεται σε 158,3 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή το 47,2% των επενδυμένων περιουσιακών στοιχείων. Ο Buffett έχει εκφράσει την πίστη του στην Apple, αναφέροντας ότι είναι “μια καλύτερη επιχείρηση από οποιαδήποτε άλλη που έχουμε”.

2. Bank of America: Η Bank of America είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση του Buffett, με την επένδυση να ανέρχεται σε 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή το 8,1% των επενδυμένων περιουσιακών στοιχείων. Ο Buffett έχει εκφράσει την πίστη του στις τραπεζικές μετοχές, και ιδιαίτερα στην Bank of America.

3. Coca-Cola: Η Coca-Cola είναι μια από τις παλαιότερες επενδύσεις του Buffett, με την επένδυση να ανέρχεται σε 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή το 6,5% των επενδυμένων περιουσιακών στοιχείων. Η Coca-Cola προσφέρει σταθερότητα, εξαιρετικό μάρκετινγκ και εντυπωσιακά αποτελέσματα από τις διανεμηθείσες μερίδες.

4. American Express: Η American Express είναι η τέταρτη μεγαλύτερη επένδυση του Buffett, με την επένδυση να ανέρχεται σε 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή το 6,4% των επενδυμένων περιουσιακών στοιχείων. Η American Express είναι μια από τις παλαιότερες επενδύσεις της Berkshire Hathaway, με την εταιρεία να κατέχει μετοχές από το 1993.

5. Chevron: Η Chevron είναι η πέμπτη μεγαλύτερη επένδυση του Buffett, με την επένδυση να ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Chevron είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway, καθώς προστέθηκε για πρώτη φορά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.