Πού μπορώ να δω τις συναλλαγές Bitcoin;

Οι συναλλαγές Bitcoin είναι ψηφιακές ανταλλαγές αξίας μεταξύ δύο μερών. Όταν γίνεται μια συναλλαγή, καταγράφεται σε ένα δημόσιο αρχείο που ονομάζεται blockchain. Αυτό εξασφαλίζει ότι η συναλλαγή είναι ασφαλής και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Οι συναλλαγές Bitcoin είναι γρήγορες και αποτελεσματικές και μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη για τρίτο μέρος, όπως μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Blockchain Explorer
Μόλις εισέλθετε στο Blockchain Explorer, τα βήματα για να βρείτε μια συναλλαγή είναι αρκετά απλά. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:
1. Επιλέξτε μια συναλλαγή από το πορτοφόλι σας: Πρόσβαση στο ψηφιακό σας πορτοφόλι και κάντε κλικ στη συναλλαγή που θέλετε να μάθετε περισσότερα.
2. Βρείτε τον μοναδικό αριθμό ID της συναλλαγής: Κάθε συναλλαγή Bitcoin θα έχει το δικό της αριθμό ID της συναλλαγής, που ονομάζεται TXID.
3. Δείτε τη συναλλαγή στο Block Explorer: Αν είστε στο κύριο πορτοφόλι Bitcoin, τότε όλο που έχετε να κάνετε είναι να προσπελάσετε το τμήμα “view on Blockchain”.

Πώς να εντοπίσετε τις συναλλαγές Bitcoin
Τώρα που γνωρίζουμε τι είναι ένας εξερευνητής blockchain, ας δούμε πιο αναλυτικά πώς να χρησιμοποιήσουμε έναν για να εντοπίσουμε τις συναλλαγές Bitcoin στο blockchain.
1. Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείτε το blockchair.com και να εισάγετε τη διεύθυνση Bitcoin που θέλετε να εντοπίσετε στη γραμμή αναζήτησης.
2. Αφού το έχετε κάνει αυτό, πατήστε enter και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που περιέχει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή τη διεύθυνση.
3. Σε αυτή τη σελίδα, θα μπορείτε να δείτε όλες τις συναλλαγές που έχουν γίνει από αυτή τη συγκεκριμένη διεύθυνση, καθώς και τις διευθύνσεις που έχουν σταλεί.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, παρά τη διαφάνεια του blockchain, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορείτε ακόμη να κάνετε συναλλαγές Bitcoin ανώνυμα. Ωστόσο, όλο και περισσότερες χώρες απαιτούν προσωπικά δεδομένα για να μπορέσουν να εμπορευτούν σε ένα κεντρικό συνάλλαγμα. Οι διευθύνσεις Bitcoin μπορούν επομένως να συνδεθούν με προσωπικά δεδομένα.