Το Δολάριο ΗΠΑ Συγκεντρώνεται Σε Σταθερά Επίπεδα Με Αβεβαιότητα Πριν από την Συνάντηση της Fed

Το Αμερικανικό Δολάριο (USD) συγκεντρώνεται με χαμηλά υψηλά και υψηλά χαμηλά μετά τη διακύμανση της εβδομάδας που μας πέρασε. Οι εμπόροι παραμένουν άγνωστοι εμπροθέσμως της πρώτης συνάντησης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Αν και φαίνεται ότι δεν θα γίνει καμία μείωση των επιτοκίων, οι εμπόροι έχουν απλά αναβάλει τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Μάιο, πράγμα που καθιστά δύσκολο για το Greenback να ενισχυθεί σημαντικά.

Σε οικονομικό επίπεδο, υπάρχει μόνο ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει το Αμερικανικό Δολάριο, το οποίο είναι ο Δείκτης Καταναλωτικής Αισθητικής του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για τον Ιανουάριο, μαζί με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Όπως είδαμε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με ορισμένα αδύναμα σημεία όπως ο Δείκτης Κατασκευαστικής Δραστηριότητας της Νέας Υόρκης και ο αριθμός της Κατασκευαστικής Τιμής της Φιλαδέλφειας παραμένουν πολύ αδύναμα, μια συρρίκνωση στον αριθμό της Αισθητικής του Μίτσιγκαν μπορεί να κάνει τους εμπόρους να προσανατολιστούν προς τον Μάρτιο για μία αρχική μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Η τεχνική ανάλυση του Δείκτη Δολαρίου ΗΠΑ: Μάρτιος, Μάιος ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή

Ο Δείκτης Δολαρίου ΗΠΑ (DXY) βρίσκεται ανάμεσα σε ένα δύσκολο σημείο μεταξύ των διαγραμμάτων. Αν και οι κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας φαίνονταν αισιόδοξες, έχει νόημα ότι το Αμερικανικό Δολάριο δεν μπόρεσε να αποδείξει την αξία του συνεχίζοντας μια συστηματική άνοδο στο διάγραμμα DXY. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι εμπόροι απλά έχουν επανακαθορίσει το πότε θα γίνει η πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, από τον Μάρτιο στον Ιούνιο. Αυτό θα μπορούσε να δώσει κάποια άνοδο στο Αμερικανικό Δολάριο, αλλά ίσως όχι αρκετή για να απομακρυνθεί από τις απλές κινητές μέσες που βρίσκονται κοντά στα 103,33 και 103,46 αντίστοιχα.

Ο DXY διαπραγματεύεται ακριβώς ανάμεσα σε αυτά τα δύο μετακινούμενα μέσα αυτήν την Παρασκευή. Σε περίπτωση που ο DXY μπορέσει να περάσει ξανά από αυτήν την περιοχή και να φύγει, αναζητήστε το 104,44 ως το πρώτο επίπεδο αντίστασης προς τα πάνω, στη μορφή της 100-ημέρου κινητής μέσης. Αν αυτό διασκορπιστεί επίσης, τίποτα δεν θα εμποδίσει το DXY να κατευθυνθεί προς τα 105,88 ή 107,20, το υψηλό του Σεπτεμβρίου.

Το ρίσκο μιας αγελάδας είναι εξακολουθεί να είναι μια πιθανή προοπτική, καθώς οι ταύροι του Δολαρίου ΗΠΑ αγοράζουν όταν ξεπερνούν τόσο την 55ημέρου κινητή μέση όσο και την 200ημέρου κινητή μέση στην αρχή των συναλλαγών της Τετάρτης. Η τιμή μπορεί να πέσει σημαντικά και να αναγκάσει τους ταύρους του Δολαρίου να πουλήσουν τις θέσεις τους με ζημία. Αυτό θα οδηγήσει το DXY να πέσει πρώτα στα 102,60, στην ανοδική τάση από τον Σεπτέμβριο. Μόλις το ξεπεράσει, θα είναι ανοιχτή η δυνατότητα να κατευθυνθεί προς τα 102,00.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Ποιος είναι ο Δείκτης Καταναλωτικής Αισθητικής του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν;
Ο Δείκτης Καταναλωτικής Αισθητικής του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ένα οικονομικό δείκτης που μετρά την αποδοχή των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση και τους προσδοκίες τους για το μέλλον. Αναφέρεται συχνά ως ένας δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

2. Τι είναι ο DXY;
Ο DXY αναφέρεται στο Δείκτη Δολαρίου ΗΠΑ (US Dollar Index) και αντιπροσωπεύει την αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι ενός καλά ορισμένου καλάθιου νομισμάτων. Ο DXY χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί και να αναλύει τις τάσεις και τις κινήσεις της αμερικανικής νομισματικής αγοράς.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:
Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα
Σύστημα Οικονομικών Λογαριασμών των ΗΠΑ
Οικονομικοί Δείκτες των ΗΠΑ